A Kisvárda az utolsó pillanatban engedte ki a kezéből a meccset

A Debrecen mezőkövesdi győzelmével szorult helyzetbe került a Kisvárda, amely roppant motiváltan játszott a Puskás Akadémia ellen. A hazai csapat először végezhetett el tizenegyest, de kihagyta. Ezt is elbírta azonban, a hajrában vezetést szerzett, úgy tűnt, már most megmenekült a kieséstől, ám a 93. percben a Puskás Akadémia kiegyenlített . A felcsútiak lépéselőnybe kerültek a harmadik helyért vívott harcban a Mezőkövesddel szemben, a kiesés kérdése pedig szombaton dől el.

Magyar Nemzet
2020. 06. 24. 21:47
NAGY Zsolt
A felcsúti Nagy Zsolt (b) és a kisvárdai Kovácsréti Márk más célokért küzd Fotó: Czeglédi Zsolt Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerdai játéknap első mérkőzésén a Debrecen izgalmas találkozón a hajrá pillanataiban szerzett góllal nyerni tudott Mezőkövesden, és ezzel kitárta az ajtót a Puskás Akadémia előtt a dobogó harmadik helye felé. A felcsútiaknak ehhez egy pont is elég lett volna a Kisvárda ellen, ám ha biztosabbra akartak menni, akkor hármat kellett szerezniük, hogy az utolsó fordulóra több eséllyel készülhessenek. Ugyanakkor a Debrecen sikere szorult helyzetbe hozta a Kisvárdát, amelynek ugyancsak égető szüksége volt a három pontra a kiesés ellen vívott harcban.

Az első fél óra alapján úgy tűnt, a tét a házigazdákat dobta fel jobban. Nagy lendülettel kezdtek, a kapjuk elé szegezték vendégeiket, és okoztak is ott néhány meleg pillanatot. A legmelegebb a 27. percben volt, amikor Kovácsréti nyolcméteres lövését Tóth Balázs hatalmas bravúrral hárította. Utána nem sokkal Hadzsiev a tizenhatoson belül lerántotta Vianát, a játékvezető azonban tizenegyest nem adott, pedig kellett volna, a sárga lapot viszont a reklamáló hazai vezetőedzőtől, Bódog Tamástól nem sajnálta. Érdekesség, hogy az élvonalban a Kisvárda volt az egyedüli csapat, amely ebben a bajnokságban még nem kapott tizenegyest, és ez a hagyomány most sem szakadt meg – egészen az 54 percig! Ekkor Pintér Csaba megítélte a jogos büntetőt, miután Tóth Balázs buktatta Vianát, ám ez semmit sem számított: Viana lövését Tóth Balázs kivédte...

A hazai csapatnak ez nem szegte kedvét, ment előre továbbra is, de kevés ötlettel, és így nemigen tudta átjátszani a felcsúti védelmet. A Puskás ritkán vállalkozott ellentámadásokra, azok is vérszegényre sikeredtek, így inkább nagy küzdelem zajlott a térfelén, mint élvezetes futball. A 85. percben aztán szinte szó szerint begyötörte a gólt a Kisvárda a kapuba, egy kavarodás után egy védő fejéről került a berobbanó Sassá elé a labda, aki közelről a hálóba bombázott, 1-0.

Ekkor úgy tűnt, a Kisvárdának már nincs miért izgulnia az utolsó fordulóban, a Puskás Akadémia pedig nem tudja kihasználni a Mezőkövesd vereségét, ám a 95. percben nem várt fordulat következett: Meissner révén a felcsútiak ki tudtak egyenlíteni! Ez pedig azt jelenti, hogy a várdai együttes még nem menekült meg, a Puskásnak pedig a saját kezébe került a sorsa, és ha szombaton hazai pályán legyőzi a Honvédot, a harmadik helyen végez.

NB I, 32. forduló. Kedden játszották: Újpest–Zalaegerszeg 2-1, Mol Fehérvár–Ferencváros 1-0. Szerdai mérkőzések: Mezőkövesd–Debrecen 0-1 (0-0), Mezőkövesd, 3000 néző, jv.: Andó-Szabó, gól: Garba (89.); Bp. Honvéd–Kaposvár 4-2 (1-0) Új Hidegkuti Stadion, 1735 néző, jv.: Antal P., gól: Gazdag (20., 65.), Hidi (63.), Kikoc (93.), illetve Bévárdi (58.), Balázs (83.); Kisvárda–Puskás Akadémia 1-1 (0-0) Kisvárda, 2875 néző, jv.: Pintér Cs., gól: Sassá (85.), illetve Meissner (95.); a Paks–Diósgyőr mérkőzés még nem ért véget.

A 33. (utolsó) forduló műsora. Szombat: ZTE–Fehérvár 15.15 (tv: M4 Sport), Debrecen–Paks 17.30 (M4 Sport), Diósgyőr–Kisvárda 17.30 (Duna World), Újpest–Kaposvár 17.30, Ferencváros–Mezőkövesd 20.00 (M4 Sport), Puskás Akadémia–Bp. Honvéd 20.00 (Duna World).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.