Albérletben a BL-győztesnél

A 2022-es férfikézilabda Európa-bajnokságot Magyarország és Szlovákia közösen rendezi. Gőzerővel zajlanak az előkészületek, elsősorban a létesítményfejlesztés területén lesz látványos az eredmény.

2019. 03. 08. 13:18
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2022-es férfikézilabda Európa-bajnokságot Magyarország és Szlovákia közösen rendezi. Gőzerővel zajlanak az előkészületek, elsősorban a létesítményfejlesztés területén lesz látványos az eredmény. A magyarországi helyszínek közül a szegedi csarnokra átépítés vár, a debreceni Főnix-csarnok is rekonstrukcióra szorul, tegnapi számunkban számoltunk be a népligeti buszpályaudvar mögé tervezett leendő budapesti multifunkcionális aréna terveiről.

Természetesen fontos helyszín lesz Veszprém is, amely évtizedek óta a hazai férfikézilabda fellegvára. De előbb meg kell teremteni annak lehetőségét, hogy az ország második legnagyobb vidéki sport- és rendezvényközpontja (képünkön) megfeleljen a Nemzetközi Kézilabda-szövetség (EHF) szigorú előírásainak. Ennek érdekében növelni kell a rekordbajnok arénájának a befogadóképességét, s ez leginkább az európai élmezőnyhöz tartozó Telekom Veszprém csapatát érinti. Bardóczy Gábor, a 2022-es kézilabda Európa-bajnokság kormánybiztosa tavaly decemberben arról számolt be, hogy a jelenleg 5200 fő befogadására alkalmas Veszprém Arénát az óriási érdeklődés és az európai szövetség szigorodó előírásai miatt 8500 férőhelyesre bővítik.

„A következő szezon nagyon érdekes lesz a klubunk életében, mert nem lesz saját csarnokunk. A Veszprém Arénát szétszedik, úgyhogy fél vagy háromnegyed szezont idegenben fogunk játszani, mindig valahova költözünk” – nyilatkozta a Sport TV-ben Csík Zoltán, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója. A tervek szerint a kisebb érdeklődésre számot tartó NB I-es meccseket hazai pályán vívja a Veszprém, a fontosabb mérkőzésekre Győrben, a női kézilabda Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO otthonában kerülne sor. Az 5500 nézőt befogadó Audi Arénában játszhatná a kiemelten fontos magyar bajnoki és BL-meccseit a Telekom Veszprém.

Még az sem kizárt, sőt, kifejezetten elmés ötlet, hogy a 2019–2020-as Bajnokok Ligája-idényben tömbösítve játszaná hazai mérkőzéseit David Davis csapata. Ha az EHF rábólint a javaslatra, akkor ősszel a Veszprém kezdeményezni fogja a pályaválasztói jog felcserélését, így zsinórban hétszer játszhatna hazai pályán, s ennek alighanem a szurkolói örülnének a legjobban.

A négyszeres Bajnokok Ligája-győztes otthona észszerű választásnak tűnik, akár kettős rangadókat, előbb férfi-, majd női meccseket láthatnak a kézilabda-rajongók Győrben 2020-ban. Egyelőre nem tudni, hogy mit fontolgatnak ez ügyben a veszprémi vezetők, mindenekelőtt meg kell várniuk, amíg a csapat hivatalosan kvalifikálja magát a következő BL-szezonra. Ez utóbbival lesz a legkevesebb gondjuk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.