Váratlanul felszívódott a Sopron amerikai férfi kosarasa

Eltűnt Sopronból a helyi elsőosztályú férfikosárlabda-csapat amerikai játékosa, Antino Jackson. A döntésének az indoka rejtély, a klub úgy értékeli a tettét, hogy cserben hagyta a csapatot, és jogi lépéseket tervez.

Magyar Nemzet
2021. 01. 07. 13:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érthetetlen helyzetbe került a Sopron férfikosárlabda klubja, az SKC: egész egyszerűen eltűnt amerikai irányítója, Antino Jackson. A 24 éves játékos nem jelent meg a szerdai edzésen, a vezetők hiába keresték telefonon, majd amikor elmentek a klub által bérelt lakásba, a Jackson által használt kocsiban találták meg az autó és a lakás kulcsait is, utóbbiba érve pedig kiderült, a kosarassal együtt felszerelése, ruhái, csomagjai is eltűntek, így biztossá vált, hogy Jackson elhagyta Sopront.

 

Antino Jackson döntése érthetetlen

 

Pojbics Szaobolcs az SKC ügyvezetője a klub honlapjának elmondta, a játékos amerikai ügynöke is értetlenül áll a történtek előtt. Jackson felé a klub a szerződésében foglalt minden kötelezettségét teljesítette, és szerda estig az edzéseken a dolgát becsülettel végző légiós döntése a vezetés számára azért is érthetetlen, mert semmi jele nem volt annak, hogy a játékosnak bármi gondja, baja lenne, ilyesmit nem jelzett.

– Januárban csapatunk sorozatban, folyamatosan játssza a bajnoki mérkőzéseit – mondta az ügyvezető. – Az együttest cserben hagyó Jackson lépése nagyon nehéz helyzetbe hozott minket, jelentős kárt okozott. Klubunk megvizsgálja annak a lehetőségét, hogy milyen jogi lépéseket tehet az ügyben, és természetesen megpróbálja pótolni a játékost, de ez roppant nehéz feladat, óriási kihívás vezetőségünknek. Egyrészt szezon közben nagyon nehéz megfelelő tudású, képzettségű kosarast szerződtetni, másrészt mivel csapatunk e zaklatott szezon során már kénytelen volt több játékoscserét is végrehajtani, egy újabb játékengedély kiváltása újabb nem kis anyagi terhet ró egyesületünkre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.