Lavrov vérfagyasztó üzenetet küldött a Nyugatnak

Öngyilkos kalandba küldik az amerikaiak és a britek Európát, mondja az orosz külügyminiszter. Szergej Lavrov szerint Moszkva nem zárkózik el a tárgyalásoktól.

2024. 09. 28. 21:00
Az Ukrán Fegyveres Erők egyik katonája (Fotó: AFP)
Az Ukrán Fegyveres Erők egyik katonája (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ENSZ közgyűlésén újabb fejezet nyílt a Nyugat és Oroszország közötti hidegháborús retorikában. Szergej Lavrov külügyminiszter kemény hangnemben ítélte el az amerikai–brit szövetséget.

A mai angolszász stratégák nem titkolják terveiket, bár egyelőre azzal számolnak, hogy az illegitim neonáci kijevi rezsimmel legyőzik Oroszországot, de Európát már felkészítik hogy öngyilkos kalandba rohanjon. Itt most nem fogok arról beszélni, hogy mennyire értelmetlen és veszélyes maga az elképzelés, hogy egy olyan atomhatalommal, mint Oroszország, a győzelemig harcoljunk

 – mondta. Lavrov ugyanakkor megjegyezte, hogy Moszkva nem zárkózik el a Nyugattal folytatott párbeszédtől – írta meg a RIA Novosztyi orosz hírportál. Lavrov beszédében egyenesen öngyilkos vállalkozásnak nevezte az európai országoknak a konfliktusba való bekapcsolódását.

A külügyminiszter aggodalmát fejezte ki az Izrael és Libanon közötti eszkalálódó konfliktus miatt is.

Borítókép: Az Ukrán Fegyveres Erők egyik katonája (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.