Bajban a Fradi és a válogatott: pozitív lett Elek Gábor koronavírustesztje

Kérdéses, hogy a Ferencváros női kézilabdacsapatának edzője és a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya tud-e személyesen tevékenyedni a klubja és a válogatott előtt álló fontos mérkőzéseken.

Magyar Nemzet
2021. 03. 10. 12:29
null
Nem lesz egyszerű a tokiói feladat Elek Gábor csapatának Fotó: Claus Fisker Forrás: MTI/EPA/Ritzau
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Először is gyógyulást kívánunk Elek Gábornak, és nagyon sajnálnánk, ha nem tudna ott lenni az olimpiai selejtezőn, ugyanakkor felkészülünk erre az eshetőségre is – mondta Pálinger Katalin, a Magyar Kézilabda-szövetség alelnöke. – Folyamatos kapcsolatban vagyunk Gáborral és a szakmai stábbal is, amennyiben szükséges lesz, az olimpiai selejtező előtt és alatt a szövetség biztosítani fogja a megfelelő és hatékony technikai összeköttetést a szakember és a csapat között. Arra is felkészül Danyi Gábor edző, Görbicz Anita szakmai tanácsadó, Bakos István kapusedző, Holanek Zoltán erőnléti edző, valamint a csapat melletti minden egészségügyi és a technikai szakember, hogy a szövetségi kapitány nem tud ott lenni Győrben. A női szakág legfontosabb három napja áll előttünk március 19–21. között, mindenhez tudnunk kell alkalmazkodni!

Elek Gábor, az FTC edzője és a válogatott szövetségi kapitánya a lehető legrosszabbkor fertőződött meg
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A Ferencváros a saját honlapján számolt be a fejleményekről.

„Női kézilabdacsapatunk vezetőedzője, a kétszeres KEK-győztes, magyar bajnok és Magyar Kupa-győztes Elek Gábor pozitív koronavírus tesztet produkált. Emiatt egészen biztos, hogy a soron következő, Buducsnoszt Podgorica elleni Bajnokok Ligája-találkozón nem tudja személyesen irányítani a csapatot.

Trénerünk a hét elején koronavírusra utaló tüneteket produkált, amit követően PCR-tesztet végeztek el rajta. A teszt eredménye pozitív lett, Elek Gábor pedig azóta az otthonában, a családtagjaitól is elkülönítve tartózkodik. Szakvezetőnk – a körülményekhez képest – jól van.”

A csapat gyakorlásai a héten a nem várt helyzettől függetlenül zavartanul lezajlottak, a játékosok a tervezett edzésmunkát Elek Gábor távollétében a szakmai stáb felügyelete alatt végzik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.