Mélyen a zsebébe kell nyúlnia a Szegednek, ha meg akarja tartani Bánhidit

Bánhidi Bence a magyar férfi-kézilabdázás legnagyobb értéke. A Mol-Pick Szeged beállója nemcsak klubcsapatában, hanem a válogatottban is alapember, sőt a posztján a világ legjobbjai közé tartozik. A szerződése 2022-ben lejár, klubja a nyáron kérhet érte jelentős összeget, ellenkező esetben jövőre kénytelen lenne őt ingyen elengedni. Szegeden persze erről hallani sem akarnak, a klub minden követ megmozgat annak érdekében, hogy megtartsa a legfontosabb játékosát, akit persze a Veszprém is szívesen látna a soraiban.

Szilágyi
2021. 05. 03. 7:45
null
Bánhidi Bence sorsa még nem dőlt el Fotó: Ujvári Sándor Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

ugrásszerű fejlődésen ment keresztül Szegeden Juan Carlos Pastor irányítása alatt, és a magyar válogatottal valamennyi nagy nemzetközi tornán szerepelt. A 2020-as Európa-bajnokság all star csapatába is beválogatták, az idei világbajnokságon, ahogy hétről hétre, amikor éppen nem hátráltatta a koronavírus, bizonyította a klasszisát. Bánhidi nem csak támadásban hatékony, igazi jolly jokerré nőtte ki magát, a kettes és a hármas védőposzton is kiemelkedő teljesítményre képes.

A múlt héten nyolc gólt dobott az Európa-bajnok spanyoloknak
Fotó: EPA/Alvaro Cabrera

A győri születésű beálló szerződése jövő nyáron, 2022-ben lejár, úgy tudjuk, külföldi csapatok is szívesen látnák a soraikban, és nem lenne meglepő, ha a Szeged legkomolyabb hazai versenytársa, a Veszprém is lépéseket tenne a leigazolása érdekében. Nem ő lenne az első, aki erre az útra lépne, korábban a klub sportigazgatója, továbbá Eklemovics Nikola, Ilyés Ferenc, Ancsin Gábor, Mikler Roland is bejárta a Szeged–Veszprém pályaívet. Bánhidi esetében sem zárható ki, hogy ha a távozás mellett dönt, akkor a legnagyobb hazai riválisnál folytatja karrierjét.

Bánhidi (37) védekezésben is kiemelkedő teljesítményre képes
Fotó: Karnok Csaba/Délmagyarország

A beálló 2017-ben a szerződéshosszabbítása után hűségesküt tett a Szeged mellett, pedig már akkor is keresték külföldről. „Köszönöm a bizalmat, hogy 2022-ig meghosszabbítottuk a szerződésem. Lehet, hogy sokak számára meglepő, mivel több ajánlatom is volt olyan csapatoktól, amelyek évek óta stabilan résztvevői a Bajnokok Ligája Final Fournak, de én a Szegedhez tartozom. A jövőben elképzelhető, hogy szeretném majd kipróbálni magam külföldön, de most köszönöm, hogy meghosszabbították a szerződésem. A Mol-PICK Szeged profi klub Európában. Amikor ide igazoltam, nem gondoltam, hogy ennyit tanulok majd Juan Carlos Pastortól. Rengeteget fejlődtem az elmúlt egy évben, erről álmodni sem mertem volna” – nyilatkozta 2017-ben a beálló.

Négy év alatt Bánhidi ázsiója tovább emelkedett. Úgy tudjuk, a Szeged minden követ megmozgat azért, hogy megtartsa a legnagyobb értékét. Bánhidi az európai topkategóriába tartozik, a kontinens elit klubjai havi 25 ezer eurót is hajlandók kifizetni a sztárjátékosaiknak, és ez az összeg az ő esetében is irányadó. Ugyan a koronavírus alaposan megtépázta a csapatok költségvetését, de nem lenne meglepő, ha a szóban forgó összeggel csábítanák Európa egyik legjobb beállóját.

A Szeged csak akkor tehet szert jelentős bevételre Bánhidi eladásából, ha idén nyáron értékesíti a legfontosabb játékosát. A döntés Bánhidi és a Szeged kezében van. Ha az évről évre a Bajnokok Ligája négyes döntőjére ácsingózó magyar ezüstérmes ragaszkodik a legnagyobb értékéhez, akkor a konkurens kluboknak kell emelniük a tétet. Minden más Bánhidi Bence szándékain és karrierépítésén múlik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.