Újra edzésben olimpiai bajnokunk, aki már lemondott Tokióról

Újra edz az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Berki Krisztián. A 35 éves lólengés-specialista szépen szeretne búcsúzni, ha már sérülései, műtétjei nem tették lehetővé, hogy harcba szállhasson a tokiói kvótáért.

2020. 06. 25. 17:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A karantén végeztével már a múlt héten edzésbe állt az UTE lólengésben olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornásza, aki egyelőre erősítő edzéseket végez és gyógytornára jár. Elmondása szerint a karantén jót tett a korábban műtött vállának, a felkészülési terve pedig lehetőséget biztosít a fokozatos terhelésre. Berki hozzátette, a legfontosabb az óvatosság, hiszen a koronavírus okozta kényszerhelyzet miatt az év végi, decemberi Európa-bajnokságot leszámítva nincsenek biztos versenydátumok, amelyekre figyelni kellene.

A Magyar Tornaszövetség hírleveléből megtudhattuk, hogy az UTE és a válogatott kiválósága hasznosan töltötte az elmúlt időszakot, hiszen a Debreceni Egyetem sportszervezés szakán diplomát szerzett.

– A karantén ideje alatt sokat pihentem, ami úgy néz ki, jót tett a vállamnak, illetve sikerült befejezni a szakdolgozatomat, diplomát szereztem sportszervező szakon. A múlt héten már elkezdhettem az edzéseket a teremben, egyelőre még csak erősítő tréningek és gyógytorna szerepel a programban, a támaszokat nem erőltetjük. Az edzőmmel azt beszéltük meg, hogy nem siettetünk semmit, hiszen a pandémia miatt az év végi Eb-t leszámítva nem tudni, milyen versenyek lesznek ősszel, minden a vállamtól függ – mondta el Berki Krisztián, aki a tokiói olimpiára nem tett utalást.

Berki Krisztiánnak újra van oka örömre

Az ötkarikás játékokra egyébként még nem osztottak ki minden kvótát, a kvalifikációs világkupa-sorozat pedig félbeszakadt, amelyben az eredeti tervek szerint még néhány tokiói részvételi hely gazdára várt. Berki Krisztián korábban elmondta, hogy már nem az olimpia lebeg a szeme előtt, viszont még szeretne nagy versenyen indulni és szépen búcsúzni.

Berki 2017 tavaszán, a kolozsvári Európa-bajnokságon versenyzett legutóbb, ahol ezüstérmes lett. Ezt követően megsérült a válla, és mivel az első műtétje rosszul sikerült, további operációkra volt szüksége, legutóbb novemberben kellett kés alá feküdnie.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.