Edzőt buktathat a Debrecen a Honvéd ellen

Egy kivétellel már ma lejátsszák az összes mérkőzést az NB I negyedik fordulójában. A kakukktojás az egyetlen állva maradt magyar kupacsapat, a Ferencváros fellépése.

2019. 08. 24. 14:59
Heister, Marcel; Oliveira, Renan
Marijampol, 2019. augusztus 22. Marcel Heister, a Ferencvros (j) s Renan Oliveira, a litvn Suduva jtkosa a labdarg Eurpa-liga selejtezinek 4. forduljban jtszott FK Suduva - Ferencvros els mrkzsen a dl-litvniai Marijampolban 2019. augusztus 22-n. MTI/EPA/Toms Kalnins Fotó: Toms Kalnins Forrás: MTI/EPA/Toms Kalnins
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy kivétellel már ma lejátsszák az összes mérkőzést az NB I negyedik fordulójában. A kakukktojás az egyetlen állva maradt magyar kupacsapat, a Ferencváros fellépése; a zöld-fehérek felejthető színvonalú Európa-liga selejtezőn (0-0) voltak érdekeltek csütörtökön, ezért csak holnap lépnek pályára. A litván Suduva elleni meccset a helyén kezelik a Fradinál; Szergej Rebrov edző a gólt hiányolta csapata játékából. Jó hír a zöld-fehéreknek, hogy eddig hat alkalomból hatszor ők jutottak tovább a következő körbe, amikor idegenben kezdtek egy párharcot és az első meccsen nem kaptak gólt.

– Tizenöt éve nem látott siker kapujában állunk, egy győzelemre attól. Naivitás volt azt gondolni, hogy ez egy könnyű meccs lesz. Küzdenünk kell a pályán, és küzdenünk kell a lelátón is, hogy továbbjussunk – nyilatkozta Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke az MTI-nek.

A visszavágóig lehet javítani, a formába hozásra kiváló alkalom lehet a Puskás Akadémia elleni vasárnapi találkozó. A forduló záró mérkőzésén Szergej Rebrov a kupavisszavágó és a kulcsjátékosok pihentetése jegyében alighanem a B csapatát küldi pályára Felcsúton, ahogy korábban a Kaposvár ellen is.

Marcel Heister (FTC)
Fotó: MTI/EPA/Toms Kalnins

A felhozatalból kiemelkedik a százszázalékos Debrecen vendégjátéka a Honvéd ellen. A Bozsik-stadion felújítása miatt a mérkőzést az MTK pályáján, az Új Hidegkuti-stadionban rendezik. Egy esetleges kispesti vereség a nyáron kinevezett edző, Giuseppe Sannino állásába kerülhet. A Craiova elleni botrányos nemzetközi kupakiesésre még lehetett magyarázatot találni, de a gyenge rajtra, a sorozatban elveszített három bajnoki mérkőzésre már nemigen. Nem lenne meglepő, ha egy újabb kudarc után elgondolkodna az edzőváltáson a Honvéd „pályakezdő” vezérkara.

Székesfehérváron Marko Nikolics élvezi a bizalmat, a szerb szakember túlélte a liechtensteini Vaduz elleni kudarcot, csapata az eddigi három NB I-es meccsét simán megnyerte, 11 gólt szerzett, és vezeti a bajnokságot. Ma Pakson folytathatja a pontgyűjtést a Vidi. A szintén hibátlan Mezőkövesd Diósgyőrbe utazik, egymás ellen játszik a két újonc, a Kaposvár és a ZTE, egykori klubja, az Újpest ellen vezeti a Kisvárdát a lilák korábbi játékosa, Vasile Miriuta.

Az NB I 4. fordulójának programja, szombat: Kisvárda–Újpest, Paks–Mol Fehérvár FC, Diósgyőr–Mezőkövesd, Kaposvár–ZTE, Bp. Honvéd–Debrecen (tv: M4 Sport). Vasárnap: Puskás Akadémia–Ferencváros (tv: M4 Sport). Valamennyi mérkőzést 18 órakor játsszák, s a találkozók interneten is követhetők, az M4sport.hu honlapon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.