Előnyben és hátrányban a Tottenham

Vezet egy góllal a párharcban, mégsem számít esélyesnek – a legtöbb vezető lap és portál ennek a szellemében ír a Tottenhamről.

Magyar Nemzet
2019. 04. 17. 14:48
Champions League Quarter Final First Leg - Tottenham Hotspur v Manchester City
Szon Hungmin (labdával) rúgta az első meccs egyetlen gólját Fotó: Paul Childs Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vezet egy góllal a párharcban, mégsem számít esélyesnek – a legtöbb vezető lap és portál ennek a szellemében ír a Tottenhamről. A labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének angol házi párharcának első felvonásán a londoni csapat tényleg ki tudta csikarni az 1-0-s győzelmet, ám a ma esti visszavágóról nehéz elképzelni, hogy ne a Manchester City továbbjutását hozza. Még úgy is, hogy a Tottenham vendégként a legutóbbi nyolc BL-meccsén csak egyszer szenvedett vereséget, rá­adásul a legutóbbi három tétmérkőzését kapott gól nélkül nyerte meg. Ugyanakkor Mauricio Pochettino együttese több kulcsjátékosa nélkül kénytelen pályára lépni. Az argentin menedzser nem számíthat Eric Dierre, Erik Lamelára, Serge Aurier-re, nincs rendben Fernando Llorente sem, de min­dennél fájdalmasabb lehet a középpályás Dele Alli és a hiánya.

Ezzel szemben Josep Guardiola lényegében a legjobb összeállításában küldheti csatába a Manchester Cityt. Csupán a kapus Claudio Bravo az, aki biztosan nem állhat a rendelkezésére, Fernandinho és Zincsenko játéka kétséges, pedig már vasárnap visszatért a sérülése után. A katalán edző csapata 26 góllal az idei BL-szezon leggólerősebb együttese, rá­adásul a City hazai mutatója félelmetes: 23 győzelem mellett kétszer kapott ki, legutóbbi 11 összecsapását megnyerte, gólkülönbsége 48-3, nyolc találkozón érintetlen maradt a kapuja, a legutóbbi öt mérkőzésén négy gólt szerzett, az elmúlt 16 találkozón 15-öt.

„Bár a Premier League-ben tize­nnyolc ponttal előzzük meg a Tottenhamet, az a BL-ben semmit sem jelent – szögezte le Guardiola. – Jó formában vagyunk, de a Tottenhamnek a hiányzó sztárjai mellett is vannak remek és veszélyes futballistái, csak akkor juthatunk az elődöntőbe, ha nem az esélyekkel foglalkozunk, hanem a játékunkra összpontosítunk.”

Szon Hungmin (labdával) rúgta az első meccs egyetlen gólját
Fotó: Reuters

A nap másik mérkőzésén is érdekeltek az angolok, hiszen a Porto vendége a Liverpool lesz, amely 2-0-s előnnyel érkezik. A Premier League listavezetője a legutóbbi hét tétmérkőzését megnyerte, összesítve 18-6-os gólkülönbséggel. A Portónak a kétgólos hátrány miatt támadnia kell a visszavágón, így a veszélyesen kontrázó angolok számára kellő terület adódhat a helyzetekhez. A liverpooliak eredményességét meghatározó támadók közül továbbra is gólerős, míg Mohamed Szalah a legutóbbi két bajnokin ismét betalált, így a házigazdáknak elsősorban az ő semlegesítésüket kell megoldaniuk. A legutóbbi öt bajnokiján győztes Porto háromszor gólt sem kapott, de a Portimonense, a Boavista és a Maritimo azért messze nem a Liverpool szintje.

A Liverpool tavaly 5-0-ra győzött Portóban, és a csapat húszéves védője szerint az a siker kellő önbizalmat ad nekik: „Kellemes emlék az a mérkőzés, és remélem, megismételjük az akkori teljesítményt. Nem fogadható el tőlünk más, csak a továbbjutás.”

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, mai mérkőzések: Manchester City–Tottenham 21.00 (tv: M4 Sport), Porto–Liverpool 21.00 (tv: Spíler 2). Tegnapi eredmények: Juventus–Ajax 1-2, Barcelona–Manchester United 3-0.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.