A Fehérvár ismét kikapott, már a dobogós helye sem biztos

A Mol Fehérvár ismét vereséget szenvedett, nem tud kimászni a gödörből. Ezúttal az MTK győzte megfordítva az eredményt 2-1-re a Mol Arénában, és ezzel nemcsak a második hely, hanem a dobogó is veszélybe került a számára.

Magyar Nemzet
2021. 02. 14. 19:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lépéskényszerben volt a Mol Fehérvár. Egy hete kikapott a Ferencvárostól, át kellett adnia a második helyet a Puskás Akadémiának, és ha vissza akarja szerezni, nemigen engedhet meg magának botlást, különösen nem hazai pályán. Főleg úgy, hogy a felcsútiak szombaton legyőzték a Paksot, tehát megszerezték a három pontot, a fehérváriaknak pedig muszáj lenne rájuk ragadniuk.

 

Ivan Petrjak egy helyzet kihagyásával járult hozzá a Fehérvár vereségéhez
Fotó: Molfehérvárfc.hu

 

Ennek megfelelően kezdték az MTK elleni meccset, és már a nyolcadik percben vezettek: Dárdai a jobb oldalon eljutott az alapvonalig, laposan keresztbe adott, és az érkező Hangya 12 méterről a jobb alsó sarokba lőtt 1-0.

 

Ezután az első félidőben nem sok minden történt. Akadt helyzet mindkét oldalon, de nem sok, és inkább a Mol Fehérvár irányította a játékot. A szünet némi életet lehet az MTK-ba, okozott néhány meleg pillanatot a hazai kapu előtt, majd az 52. percben sikerült is kiegyenlítenie: Varga jobbal a jobb felső sarkot célozta meg balról, 22 méterről, szabadrúgásból, Kovács hatalmas bravúrral a lécre tolta a labdát, az onnan Fiola elé pattant, aki nem ugrott fel, Bojan Miovszki viszont igen, és egy lépésről az üres kapu közepébe bólintott 1-1.

Márton Gábor, a Mol Fehérvár vezetőedzője gyorsan cserélt egyszerre hármat, amivel azt érte el, hogy a csapata még szétesőbben futballozott, aminek meg is fizette az árát: a 74. percben Funsho feleslegesen ellökte a tizenhatoson belülre törő Schönt, a tizenegyest pedig Varga R. magabiztosan értékesítette 1-2.

 

A Mol Fehérvár aligha számított rá, hogy a saját stadionjában ismét az egyenlítésért kell hajtania, de ez történt. Hajtott is becsülettel, de helyzetig sem jutott el, és az, hogy kezezésért Alefet második sárga lappal kiállította a játékvezetőt, már nem számított. A fehérváriaknak az újabb vereség után már a harmadik helyre is figyelniük kell, hiszen ott csak egy ponttal előzik meg az MTK-t.

 

NB I 21. forduló

Péntek

Újpest–Diósgyőr 1-0 (0-0), Szusza Ferenc Stadion, jv.: Bogár. Gólszerző: Mitrovics (60.)

Szombat

Puskás Akadémia–Paks 3-2 (2-0), Pancho Aréna, jv.: Káprály. Gólszerző: Mance (22.), Kiss T. (24.), Plsek (81.), illetve Böde (68.), Hahn (11-esből 74.)

Kisvárda–Zalaegerszeg 2-1 (1-0), Szusza Ferenc Stadion, jv.: Erdős. Gólszerző: Bumba (25.), Horváth Z. (94.), illetve Favorov (51.). Kiállítva: Futács (75.)

Bp. Honvéd–Budafok 2-3 (2-1), Új Hidegkuti Nándor Stadion, jv.: Solymosi. Gólszerző: Gazdag (37.), Bőle (40.), illetve Kovács D. (28.), Szendrei (öngól 51.), Ihrig-Farkas (92.)

Vasárnap

Mezőkövesd–Ferencváros 2-2 (0-1), Mezőkövesd, jv.: Andó-Szabó. Gólszerző: Besirovic (62.), Jurina (73.), illetve Somalia (32.), Boli (49.)

Mol Fehérvár–MTK 1-2 (1-0), Mol Aréna Sóstó, jv.: Antal. Gólszerző: Hangya (8.), illetve Miovszki (52.), Varga R. (11-esből 75.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.