Fennakadt a doppingvizsgálaton a svédek világbajnok birkózója

Minden bizonnyal nem lehet ott a tokiói olimpián a női birkózók 68 kilogrammos kategóriájának egyik esélyese, a svéd Jenny Fransson, miután fennakadt egy doppingvizsgálaton.

Forrás: MTI2020. 02. 04. 21:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 32 éves világ- és Európa-bajnok sportoló mintájában az anabolikus szteroidok közé tartozó metiltesztoszteron nyomaira bukkantak az ellenőrök, és amennyiben az A próba eredményét a B is igazolja, úgy Fransson négyéves eltiltásra számíthat.

A svéd birkózó a 72 kilogrammosok között 2012-ben nyert vb-t, 2018-ban pedig Eb-t, a riói olimpián 69 kilogrammban a harmadik helyen végzett. A tavalyi kvalifikációs vb-n 68 kilóban szerepelt és ezüstérmével kvótát szerzett a tokiói játékokra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.