Nem rontották el a Fradi ünnepét, a Puskás Akadémia a harmadik

A labdarúgó NB I 33., utolsó fordulójának zárásaként a már bajnok Fradi a Mezőkövesdet fogadta, és 1-0-s győzelemmel fejezte be a bajnokságot a saját szurkolói előtt. A Puskás Akadémia 2-0-re nyert a Bp. Honvéd ellen, és ezzel a felcsúti együttes végzett a harmadik helyen.

2020. 06. 27. 21:55
null
Budapest, 2020. június 27. A ferencvárosi Kenneth Otigba (j4) és a mezõkövesdi Jurij Nesterov (j2) a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában játszott Ferencvárosi TC -Mezõkövesd Zsóry FC mérkõzésen a Groupama Arénában 2020. június 27-én. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hivatalosan is fiesztára készült a Fradi, a Mezőkövesd pedig arra, hogy ezt elrontsa. Nem is volt más választása, mert a harmadik helyhez muszáj volt pontot szereznie, adott esetben pontokat, eggyel mindenféleképpen többet, mint a 33. forduló másik esti mérkőzésén a Puskás Akadémia a Bp. Honvéd ellen. Az már kora este eldőlt, hogy a kieséstől fenyegetett csapatok közül az Újpest, a Kisvárda és a Paks bennmaradt, kiesett viszont az utóbbi másfél évtizedben hét bajnoki címet nyert Debrecen.

A ferencvárosi hívők számára a klub vezetői jó hírrel szolgáltak: egyévnyi kölcsönjáték után megvásárolták Olekszandr Zubkov játékjogát a Sahtar Donecktől – adta hírül szombat kora este hivatalos honlapján az FTC.

A 23 éves ukrán szélső – a Sahtarral szerzett két ukrán bajnoki cím, három Ukrán Kupa- és két Ukrán Szuperkupa-siker után – 2019 nyarán érkezett a Ferencvároshoz, és hamar alapember lett Szergej Rebrov csapatában. Kilenc NB I-es találata mellett egyaránt hat gólpasszt is kiosztott a bajnoki idényben, valamint a nemzetközi mérkőzéseken (a Bajnokok Ligája- és az Európa-liga-selejtezőkön, valamint az El-csoportkörben). A klub kanadai táblázatán (minden sorozatot figyelembe véve) Zubkov áll az első helyen 10 góllal és 12 gólpasszal, azaz 22 ponttal.

Fotó: Fradi.hu

A másik mérkőzésen ez volt a képlet: ha a Puskás Akadémia nyer, mindentől függetlenül bronzérmes, ha döntetlent játszik, akkor szurkolnia kell, hogy a Mezőkövesd ne nyerjen, ha kikap, akkor azért kellett szorítania, hogy a vetélytársa ne szerezzen pontot. A Bp. Honvédnak csak a presztízs adott tétet a meccsnek, ám ez nem látszott meg rajta, és a 22. percben George révén vezetést szerzett. A Costa Rica-i támadónak ez volt az első találata, és mivel ekkor a Mezőkövesd még 0-0-ra állt a Groupama Arénában, ő állt a harmadik helyen.

Ez azonban csupán átmeneti állapot volt, mert a Puskás Akadémia hamarosan egyenlített, és ezzel visszalépett a dobogó harmadik fokára.

A felcsútiak egyenlítése után négy perccel még távolabbra kerültek a mezőkövesdiek az álmaiktól, Tocmac ugyanis megszerezte a vezetést a Ferencvárosnak.

A vendégek becsületére válik, hogy ezt követően sem adták fel, hajtottak az egyenlítő gólért, ám ha helyzetük akadt, akkor pontatlanul céloztak. Ugyanakkor az egyenlítéssel sem mentek volna sokra, ugyanis a 83. percben a Puskás Akadémia pazar góllal megfordította az eredményt, Slagveer talált a kapuba. Ezzel lényegében elszállt minden izgalom, eldőlt, hogy a Felcsútra került a bronzérem, a Mezőkövesd pedig tekintélyes előnyt eltékozolva a járvány utáni folytatásban csak a negyedik helyen fejezte be a bajnokságot.

A Fradi pedig megkezdhette a fiesztát. Érdekesség, hogy a Ferencváros hazai NB I-es veretlenségi sorozata már 53 mérkőzéses (42 győzelem, 11 döntetlen), 2017. április 15. óta tart (FTC–Vasas 1-2).

 

NB I, 33., utolsó forduló

Zalaegerszeg–Mol Fehérvár 1-1 (0-1), Zalaegerszeg, 4429 néző, jv.: Káprály. Gól: Babati (83.), illetve Hodžić (4.)

Debrecen–Paks 1-1 (0-1), Nagyerdei Stadion, 9400 néző, jv.: Berke. Gól: Trujić (74.), illetve Könyves (17.)

Diósgyőr–Kisvárda 0-2 (0-2), Diósgyőr, 5700 néző, jv.: Vad II. Gól: Obradović (8.), Viana (41.)

Újpest–Kaposvár 5-0 (3-0), Szusza Ferenc Stadion, 3004 néző, jv.: Csonka. Gól: Simon (12.), Novothny (44.), Bacsa (45+1., 49.), Máté (57.)

Ferencváros–Mezőkövesd 1-0 (1-0), Groupama Aréna, 11 875 néző, jv.: Erdős. Gól: Tocmac (39.)

Puskás Akadémia–Bp. Honvéd 2-1 (1-1), Pancho Aréna, 1918 néző, jv.: Iványi. Gól: Nagy Zs. (35.), Slagveer (87.), illetve George (22.)

A bajnokság végeredménye: 1. Ferencváros 76, 2. Mol Fehérvár 63, 3. Puskás Akadémia 54, 4. Mezőkövesd 50, 5. Bp. Honvéd 44, 6. Újpest 43, 7. Zalaegerszeg 43, 8. Kisvárda 42, 9. Diósgyőr 41, 10. Paks 41, 11. Debrecen 39, 12. Kaposvár 14. A Bajnokok Ligájában a Ferencváros, az Európa-ligában a Mol Fehérvár, a Puskás Akadémia és a kupagyőztes Bp. Honvéd indulhat a selejtezőkben. Kiesett a Debrecen és a Kaposvár, feljutott az MTK és a Budafok.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.