Most legalább egyenlíteni tudott a Fradi a Groupama Arénában

Idei második hazai meccsén sem tudott nyerni a Ferencváros a Goupama Arénában, de most egy pontot azért szerzett. A Kisvárda szerzett vezetést, ezt a hazai együttes kiegyenlítette, így a két csapat 1-1-et játszott az NB I 18. fordulójában.

Magyar Nemzet
2021. 01. 30. 18:57
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bizony a Ferencváros és a Kisvárda meccsére bátran ráragaszthatjuk a rangadó jelzőt. A forduló előtti állást tekintve a tabella harmadik helyezettje látogatott el az elsőhöz, és ez mindenféleképpen rangot adott ennek a találkozónak. Ha viszont azt nézzük, hogy a két csapat eddig hétszer csapott össze, és mind a hétszer a Fradi jött le győztesen a pályáról, akár országos egyesnek is vélhettük a mérkőzést.

 

Uzuni jó formában van, most ő egyenlített
Fotó: Fradi.hu

 

Az már az elején látszott, hogy ha nyer is a címvédő, meg kell dolgoznia a három pontért. A Kisvárda szervezetten futballozott, cseppet sem látszott megszeppentnek, és az önbizalmán csak dobott, hogy megúszott egy tizenegyest. A 11. percben Ötvös fölöslegesen lökte el Heistert a tizenhatoson belül, a tizenegyest Haratin végezte el, Dombó kiütötte a labdát, ami visszakerült Haratin elé, ám az ismétlése is kipattant a várdai kapusról.

 

A Ferencváros nagy mezőnyfölényben futballozott ziccer nélkül, a Kisvárda pedig vezetést szerzett a 39. percben: Jelena hét méterről bólintotta a jobb alsó sarokba a labdát Bumba balról érkező szögletéből – 0-1.

 

A szünet után látványosan beleerősített a Fradi, a Kisvárda alig birtokolta a labdát, és helyzet is bőven adódott a házigazdák előtt. Dombó azonban remekelt, de kellett az is, hogy a hazai játékosok nagyvonalúan bántak a helyzeteikkel. Egészen az 58. percig, amikor Heister adott be balról, Uzuni pedig szép mozdulattal lőtt a léc alá az ötös sarkától – 1-1.

 

Ezt követően is a Ferencváros tartotta kézben az irányítást, a Kisvárda pedig egyre erőtlenebbnek tűnt. A vendégek olykor-olykor meg tudtak lódulni előre, de a támadásaikat a Fradi a csírájukban elfojtotta. Jobbára csak védekeztek, és csupán meddő mezőnyfölényt engedélyeztek a Ferencvárosnak. Ezzel maradt a döntetlen, és a Fradi a Diósgyőrtől elszenvedett vereség után ismét pontot vesztett a Groupama Arénában, legfeljebb az vigasztalhatja, hogy most tudott egyenlíteni.

NB I, 18. forduló

Szombat

MTK–Puskás Akadémia 0-1 (0-0), Új Hidegkuti Nándor Stadion, jv.: Erdős. Gólszerző: Géresi (95.)

Mezőkövesd–Újpest 3-2 (1-0), Mezőkövesd, jv.: Andó-Szabó. Gólszerző: Katanec (44.), Besirovic (58.), Cseri (11-esből 80.), illetve Szakály (75.), Beridze (78.)

Ferencváros–Kisvárda 1-1 (0-1), Groupama Aréna, jv.: Berke. Gólszerző: Uzuni (58.), illetve Jelena (39.)

Bp. Honvéd–Mol Fehérvár 19.30 (M4 Sport)

Vasárnap

Zalaegerszeg–Paks 14.10 ((M4 Sport)

Diósgyőr–Budafok 16.15 (M4 Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.