Görbicz Anita 1000. gólja is kellett a Győrnek az Odense ellen

Végre itthon, a saját szurkolói előtt játszhatott a Bajnokok Ligájában a Győri Audi ETO, az ellenfele a Nycke Groottal felálló dán Odense volt. A győri közönség különös szeretettel fogadta a holland irányítót, akinek több öröme nem lehetett ezen a meccsen, a magyar bajnok ugyanis remekül játszva, szép gólokat szerezve magabiztosan nyert 32-25-re. Az ETO ezzel már 41 egymást követő meccsen veretlen a BL-ben, Görbicz Anita pedig meglőtte az ezredik gólját a sorozatban.

Magyar Nemzet
2020. 10. 10. 20:04
null
20201010 Győr Odense kézilabda Bajnokok Ligája Nemzeti Sport Török Attila Fotó: Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Görbicz Anita kivételes állomáshoz érkezett, ám az első szenzáció az volt, hogy Cornelia, becenevén Nycke Groot visszatért Győrbe. Nem akárkiről van szó: a holland irányító 2015 és 2019 között nyert három Bajnokok Ligáját, négy magyar bajnoki címet és három Magyar Kupát az ETO tagjaként. Tavaly nyáron köszönt el a győriektől, és most a dán Odense játékosaként látogatott vissza a BL csoportmeccsére.

A fogadtatást pedig biztosan nem felejti el: amikor belépett a csarnokba, már ováció fogadta, a bemutatásnál pedig állva tapsolta a hálás győri közönség.

Danyi Gábor, az ETO vezetőedzője a mérkőzést megelőző nyilatkozatában rá is kitért:

– Sokan kérdezték már tőlem, mekkora hátrányt jelent, hogy Nycke ismer minket, a módszereimet, a játékunkat, de azt sem szabad elfelejteni, hogy előttünk sem számítanak titoknak az ő erényei, esetleges gyengéi. Fontos, hogy ne engedjük kibontakozni, jól játszani, mert nyilvánvalóan még mindig a top kategóriába tartozik.

Görbicz Anita gólt lő a dán Odensének Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

 

Ennek ellenére Nycke Groot megtette a magáét. Jól irányított, érződött, hogy a tudása nem kopott meg, de a csapatán ő sem tudott sokat segíteni. Az Odense kapus nélkül, hét mezőnyjátékossal támadott, amivel 4-4-ig tartotta a lépést a Győrrel, a magyar bajnok attól fogva viszont fokozatosan elhúzott a tőle. És akkor itt kell szólni Görbicz Anita rekordjáról: a második győri találat hétméteresből esett, a már szélsőt játszó klasszis értékesítette – ez volt az 1000. gólja a Bajnokok Ligájában!

Az Odense keményen küzdött, a kapusai sem védtek rosszul, sőt. Ám a mérkőzés arról szólt, hogy az ETO szebbnél szebb gólokat tudott lőni, a magyar bajnok különösen a második félidőben önfeledten, BL-címvédőhöz méltóan kézilabdázott. A félidőre 16-11-re alakította az eredményt, a vége pedig 32-25 lett. Oftedal zseniálisan irányított, de aki pályára lépett, az hozzátett valamennyit a csapat jó teljesítményével, a dánoknak esélyük sem nyílt a pontszerzésre. A Győri Audi ETO immár 41 egymást követő meccsen veretlen a Bajnokok Ligájában, azaz folytatta a sportág történetében páratlan sorozatát. Az Odense ellen a dán Veronica Kristiansen volt a legeredményesebb, Estelle Nze Minko hatszor, Görbicz Anita pedig négyszer talált az ellenfél kapujába.

– Az eredmény nagyon jó, de nincs ekkora különbség a két csapat között – szögezte le a lefújás után Danyi Gábor. – Az első félidőben nagyszerűen védekeztünk, a támadásban mintegy hatvan százalékot nyújtottunk, és mindenki hozzá tudott tenni valamit a játékhoz. Összességében kiváló csapatmunkát láthattunk. A végén kicsit visszavettünk, mert a jövő héten két meccset kell játszanunk. Végre érezhettük a szurkolók támogatását, és kívánom az egész magyar kézilabdának, hogy továbbra is nézők előtt kézilabdázhassunk.

Nickye Groot is nyilatkozott az M4 Sport kamerája előtt:

– Csodálatos érzés volt játszani ebben a csarnokban, még most is libabőrös vagyok, rengeteg gyönyörű emléket őrzök Győrről. Ha valaki, akkor én pontosan tudom, mennyire rossz lehet itt ellenfélként pályára lépni, mennyire nehéz játszani az ETO ellen, és ez most is így volt. Szerintem jó meccset látott a közönség, és a Győr ennyivel jobb volt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.