Beteljesítette sorsát a halálcsoport, kiesett Németország is

Portugália és Franciaország után Németország is kiesett. Beteljesítette sorsát az F jelű halálcsoport, ahol a magyar válogatott is küzdött. Anglia 2-0-ra győzte le a németeket, és ott van a legjobb nyolc között.

Magyar Nemzet
2021. 06. 29. 19:51
Sterling
Verve a német védelem, Sterling góljával szerzett vezetést Anglia Fotó: Europress/AFP/JOHN SIBLEY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A találkozót közös szivárványos, térdeplős szertartás előzte meg a tolerancia híveinek nagy örömére. Az enumerációnak ez a modern kori formája különös kontextusba helyezte a meccset mint sporteseményt.

Mintha mindez a játékosokat is béklyóba kötötte volna, elég nehezen lendültek játékba. Sterling adta meg a jelet, hogy ez mégis csak futballmérkőzés, a 16. percben jó 20 méterről életerős lövést eresztett meg, amit Neuer bravúrral hárított. Az első félidő első fele talán inkább a németeké, a második inkább az angoloké volt. A házigazdának szünet előtt akadt még egy nagy helyzete, a kapu előtti kavarodásban Kane elé pattant a labda, ő azonban lövés helyett megpróbálta lekezelni, bár ne próbálta volna, mert csúnyán elpattant tőle a labda, így Hummels tudott becsúszva tisztázni.

A második félidőben folytatódott a birkózás, említésre méltó esemény híján. Egészen a 77. percig. Shaw ballal adott be laposan, Ginter nem érte el, Sterling pedig Hummels mellől jobbal közelről, laposan a kapu közepébe passzolt.

Ettől persze felélénkült a meccs, a 81. percben egyenlíthettek volna a németek, ha Müller nem ijed meg a helyzettől. Egyedül vezette rá a labdát Pickfordra, és már 16 méterről ellőtte, úgy fél méterrel mellé. Ez bizony nem válik a tapasztalt csatár becsületére.

A 86. percben aztán eldőlt a mérkőzés. Grealish adott be balról, Kane szépen fejelt a bal felsőbe. Több gól nem esett, Anglia 2-0-ra nyert, és bejutott a legjobb nyolc közé.

A halálcsoport pedig beteljesítette a sorsát, a címvédő Portugália és a 2018-as vb győztese, Franciaország után a 2014-es világbajnok, Németország is kiesett.

Európa-bajnokság, nyolcaddöntő:

Anglia–Németország 2-0

Gólszerzők: Sterling (77.), Kane (86.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.