A spanyol kérők után az angolokkal tárgyalnak Håland képviselői

Üzleti túrát tartanak a Dortmund norvég futballistája, Erling Braut Håland képviselői: csütörtökön a Barcelona és a Real Madrid vezetőivel tárgyaltak, majd másnap Londonba repültek, ahol négy angol klub, a Chelsea, a Liverpool, a Manchester United és a Manchester City ajánlatát hallgatják meg.

2021. 04. 02. 16:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erling Braut Håland kapós futballista, ami aligha igényel különösebb magyarázatot. A húszéves Håland a 2019/20-as idény közepén váltott klubot, és hagyta el az RB Salzburgot a Dortmund kedvéért. A németeknél azóta 49 tétmérkőzésen 49 gólt szerzett, a most zajló szezonban 31/33 a mérlege. Dortmundi szerződése 2024 nyaráig él, de a nemzetközi sajtó úgy tudja, hogy 2022 nyarán fix 75 millió euróért (27,1 milliárd forintért) kivásárolható. Ezt az információt a német klub eddig még nem erősítette meg, ugyanakkor a Dortmund másfél éve egy hasonló kivásárlási záradéknak köszönhetően húszmillió euróért szerezte meg a már akkor is sokkal értékesebbnek tartott norvég futballistát.

 

Erling Håland, a Borussia Dortmund játékosa napjaink legkapósabb futballistája
Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel

 

Az elkövetkezendő évtized, a és utáni időszak egyik szupersztárjának tartott Håland értékét a Transfermarkt.de oldal jelenleg 110 millió euróra taksálja, és a jelek szerint ennek hamarosan jelentősége is lesz. A norvég támadó sajtóhírek szerint elégedetlen csapata teljesítményével, és közölte a klub vezetőségével, hogy ha nem sikerül kvalifikálnia magát a Dortmundnak a Bajnokok Ligájába, akkor távozni fog. Mindez nem üres beszéd, és az sem titok, hogy európai topklubok szeretnék leigazolni, gyakorlatilag már az összes top 10-es klubbal szóba hozták őt, de olyanról eddig nem lehetett olvasni egyszer sem, hogy konkrét tárgyalásokat folytatna az ügynöke bárkivel is.

Ahogyan azt a Magyar Nemzet is megírta, csütörtökön Håland édesapja, Alf Inge Håland és a játékos menedzsere, Mino Raiola a délelőtti órákban Barcelonában, délután pedig már Madridban tárgyalt. Bár Mino Raiola és a Barcelona jó kapcsolatot ápol, és a katalánok elnöke, Joan Laporta ezt nyilván ki is akarta használni a tárgyalások során, kérdés, hogy a komoly anyagi gondokkal küzdő klub miből fedezné a csatár átigazolási díját. A nemzetközi sajtó egybehangzó információi szerint a téma mindkét megbeszélésen Håland dortmundi helyzete, valamint (közel)jövője volt, továbbá az, hogy a támadót megszerezni kívánó sztárklubok közül a két neves spanyol klub milyen ajánlattal képes előrukkolni.

 

Carmine „Mino” Raiola, a világhírű menedzser képviseli a norvég csatár érdekeit
Fotó: Mauro Ujetto / NurPhoto via AFP

 

És ezzel a tárgyalások sorozatának még nem lett vége! Alf Inge Håland és Mino Raiola pénteken Angliába utazott, ahol Londonban négy további kérő ajánlatát hallgatja meg. A Premier League-ben kizárólag ez a négy klub képes előteremteni annyi pénzt, hogy meggyőzhesse a futballistát, illetve az érdeke képviselőit, és emellett megfelelő, valamint reális szakmai perspektívát is fel tud előtte vázolni: a Håland-különítmény a Chelsea, a Liverpool, a Manchester United és a Manchester City képviselőivel ül tárgyalóasztalhoz.

A Dortmund egyébként jelenleg az ötödik helyen áll a Bundesligában, tizenkét fordulóval a bajnokság vége előtt négy ponttal van lemaradva a már Bajnokok Ligája helyet érő negyedik pozíciótól az Eintracht Frankfurt mögött. A BL tehát akár még össze is jöhet, kérdés, a Håland-papáék túrája mennyire lesz felesleges.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.