Szoboszlai Dominik aláírt az RB Leipzighoz

Az elmúlt napok történései alapján már nem lehettek kétségeink e felől, s az RB Leipzig ma 16.00-kor hivatalosan is bejelentette a honlapján, hogy leigazolja Szoboszlai Dominikot. A húszéves, tizenkétszeres magyar válogatott kiválóság 2025 nyaráig írt alá a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató német klubhoz.

Magyar Nemzet
2020. 12. 17. 16:05
null
A 17-es mezben játszik majd a Lipcsében Forrás: RB Leipzig
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nap során először arról értesültünk, hogy orvosi vizsgálatra megérkezett Lipcsébe. Utána maga a német klub, az RB Leipzig csigázta fel az érdeklődést azzal, hogy kitett egy videót a Twitterre, amely azt mutatja, új játékosa már látogatást is tett az edzőközpontjában. A felvételen az illető csupán háttal látható, de több mint sejtelmes rajta, hogy Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal pacsizik.

Aztán pontban délután négy órakor megjelent a hír az RB Leipzig honlapján a következő címmel:

„Herzlich willkommen Dominik Szoboszlai”.

A tizenkétszeres magyar válogatott középpályás négy és fél évre, 2025 nyaráig szóló megállapodást írt alá a német élvonalban szereplő együttessel.

Még eggyel több okunk van tehát arra, hogy szurkoljunk a lipcseieknek. Sőt, sajtóhírek szerint a Lipcse az Apollon Limasszol magyar védőjével, Szalai Attilával is felvette a kapcsolatot.

A 17-es mez lesz Szoboszlaié Lipcsében

A német klub a következőképpen mutatta be a húszéves magyar játékost:

„Csúcsigazolás az idény második felére. Az RB Leipzig megerősítette a középpályát Szoboszlai Dominikkal. A húszéves játékos az osztrák bajnok FC Red Bull Salzburgtól távozik a Leipzighoz, és négy és fél éves, 2025 júniusáig szóló szerződést kapott.

A gólerős és technikailag képzett középpályás rugalmasan, több poszton bevethető, de belső vagy bal oldali középpályásként szeret a legjobban szerepelni.

A játékintelligencia és a passzolási készség mellett a kiemelkedő rúgótechnika a magyar válogatott labdarúgó erőssége.

A magyar válogatottban 2019 márciusában mutatkozott be, s azóta tizenkét meccsen három gólt szerzett. A jelenlegi évadban Szoboszlai Dominik húsz meccsen lépett pályára a Salzburgban, ezeken nyolc gólt és tíz gólpasszt jegyzett.

A 17-es számú mezben fog szerepelni az RB Leipzigben, amelynek színeiben a Borussia Dortmund ellen hazai mérkőzésen (2021. január 9.) léphet pályára.”

Érdekes záradék a szerződésben

Szoboszlai neve számos európai sztárcsapat kívánságlistáján is szerepelt, sajtóhírek szerint többek között az AC Milan, az Arsenal, a Real Madrid és a Bayern München is szerződtette volna, ő azonban a lipcseieket választotta.

Német sajtóhírek szerint a tizenkétszeres magyar válogatott középpályás játékjogáért húszmillió eurót fizet a Leipzig a Salzburgnak – ezzel Szoboszlai megelőzi a legdrágább magyar játékosok toplistáját eddig vezető Dzsudzsák Balázst, akinek a játékjogáért a Dinamo Moszkva 19 millió eurót fizetett az Anzsi Mahacskalának.

A Bild szerint a húszmillió eurós vételár mellett egy olyan pont is szerepel Szoboszlai új szerződésében, hogy ha távozik a Leipzigtől, akkor az átigazolási díjának a húsz százaléka a salzburgi együttest illeti.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.