Jó nézni, amit csinálnak

Napjainkban a Pro Recco–FTC-Telekom összecsapás ugyanaz a vízilabdában, mint a futballban egy Real Madrid–Barcelona vagy egy Liverpool–Manchester United rangadó.

Ch. Gáll András
2019. 11. 22. 7:06
null
Funtulisz (12) két góllal segítette a Fradit Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Dani
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napjainkban a Pro Recco–FTC-Telekom összecsapás ugyanaz a vízilabdában, mint a futballban egy Real Madrid–Barcelona vagy egy Liverpool–Manchester United rangadó. Vagyis a sportág klasszikusa.

Korábban évekig, évtizedekig a ligúriai szupercsapat uralta a klubpólót, tavaly azonban edző legénysége elhódította a Bajnokok Ligája serlegét. Ezért volt szimbolikus jelentősége a szerdai, bolognai találkozónak a BL ötödik fordulójában a B csoportban, mert el lehetett dönteni: valójában ki az úr a háznál. És bár döntetlen született, 13-13, többen is úgy vélik, a Fradi volt az erkölcsi győztes.

Funtulisz (12) két góllal segítette a Fradit
Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Dani

– Az FTC méltó ellenfele volt az olasz sztárcsapatnak, sőt több mint méltó: könnyen meg is nyerhette volna a meccset – szögezte le Horkai György, a montreali olimpia bajnoka, aki egykor maga is profiskodott Reccóban.

– Óriási presztízscsatát vívott a két gárda, több volt ez egyszerű csoportmeccsnél. Egyértelmű, hogy a Fradi felnőtt Filipovićék mellé, sőt, fölé. Olyasmit láttam, amit korábban sohasem: a Recco szemmel láthatóan tartott a BL címvédőjétől! Varga Zsolt remek csapattá formálta a sok sztárt, a népligetiek esetében sokkal többről van szó, mint világklasszisok összevásárlásáról. Látszik a csapaton Zsolt keze nyoma, büszke vagyok egykori játékosomra. Jó nézni, amit csinálnak.

Faragó Tamás, Horkai olimpiai bajnoktársa is hasonlóan vélekedik: – A Fradi jelenleg a világ legjobb klubcsapata. Pont. Idegenben, ellenséges környezetben, ahogy a sakkozók mondják, fölülről remizett az olaszokkal.

S amíg a Reccóban szinte csak a szerb klasszisok ontották a gólokat, Varga Zsolt együttesében a magyarok – Pohl, Jansik, Vámos, Zalánki – is vastagon kivették a részüket a gólgyártásból. Szerintem megtörtént az őrségváltás, vége a Pro Recco uralmának.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.