Kezdetnek nem volt rossz az örökrangadó

Főleg az első félidőben volt élvezetes a labdarúgó NB I szezonnyitó mérkőzése. A másodosztály bajnoka, az MTK bátran nekiesett az NB I címvédőjének, vezetést is szerzett, labdája volt a 2-0-hoz, de Dibusz bravúrral védett, majd Nguen egyenlített. Az 1-1 után nehéz következtetni az FTC formájára, mindenesetre a tegnap látottnál több kell jövő szerdán a Djurgarden elleni BL-selejtezőben.

2020. 08. 14. 20:14
null
20200814 MN Budapest MTK-FTC Ferencváros NB1 labdarúgás Magyar Nemzet fotó:Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha ez így folytatódik, külön fejezetet szentelnek a Ferencváros krónikásai a Hidegkuti Stadionnak! Az előző szezon harmincadik fordulójában a Honvéd ellen a Hungária körúton biztosította be a Fradi a 31. bajnoki címét, tegnap pedig, immár kétszeres címvédőként, az MTK Hungária létesítményében kezdte meg a 2020–2021-es szezont. Az FTC jövő szerdai BL-selejtezője indokolhatta, hogy Zubkov és Lovrencsics sem volt a nevezett labdarúgók között. Ellenben Rebrov egy új embert, a francia Laidunit tette be a nyáron vásárolt öt új szerzemény közül a másodosztály bajnoka ellen, de nem a francia középpályásról szólt az első félidő, hanem az MTK-ról. A karrierje első NB I-es meccsén dirigáló Michael Boris bátor taktikát eszelt ki a bajnokcsapat ellen. Egyre-másra futottak a formás hazai támadások, nehezen lehetett eldönteni, hogy az oly sokszor emlegetett kifogás, az idény eleji forma vagy a jövő heti Djurgarden elleni BL-selejtező miatt játszik ilyen tompán a Fradi, vagy az MTK ennyire motivált. Avagy a kettő együtt jár...

Mindenesetre Schön és Ramos lövésénél Dibusz, Herrera lövésénél a kapufa mentette meg a bajnokot a góltól. A 37. percben Gera Dániel lövése már akadálytalanul jutott a Ferencváros kapujába: Schön ugratta ki Ramost, a brazil–magyar szélső centerezett, a fejpántos középpályás pedig megszerezte a mérkőzés, és a 2020–2021-as szezon első gólját. Felpörögtek az események, Schön duplázhatta volna meg a hazai előnyt, de Dibusz szépen védett, a másik oldalon Nguen kísérletét hárította Mijatovic, az MTK kapusa. Megérdemelt kék-fehér vezetéssel ért véget az első félidő.

Gera Dániel vezető gólját ünnepli
Fotó: Mirkó István

A másodikra már nem jött ki Laidouni, őt egy másik Fradi-újonc, az albán Uzuni váltotta. De nem ő villogott, Dibusz tartotta meccsben a bajnokot: Schön lövését védte bravúrral a válogatott kapusa. 2-0 helyett kisvártatva 1-1 lett: Nguen elegánsan játszotta magát tisztára Baki mellett és okosan lőtt a hosszú sarokba az 59. percben. A bajnok felgyorsította a tempót támadásban, a saját kapuja előtt viszont többször zavarba jött. Rebrov új lendületet igyekezett lehelni csapata játékába: a hajrára beküldte Varga Rolandot. Az FTC mindent elkövetett, Nguen révén a győztes gólt is megszerezhette volna, de a kenyai–norvég hibázott, maradt az 1-1. Soha rosszabb szezonnyitót.

Kérdés, mire megy a Ferencváros jövő szerdán hazai pályán, de nézők nélkül a svéd Djurgarden elleni BL-selejtezőben.

Isael ritkán tudta lerázni védőit
Fotó: Mirkó István

NB I, 1. forduló. MTK–Ferencváros 1-1 (1-0), 4445 néző, vezette: Solymosi. Gólszerzők: Gera (37.) illetve Nguen (59.). A további párosítás. Szombat: Paks–Újpest 16.30, ZTE–MOL Fehérvár FC 18.35. Vasárnap: Diósgyőr–Mezőkövesd 16.55, Puskás Akadémia–Budapest Honvéd 19.00. Hétfő: Budafok–Kisvárda 19.00. Valamennyi mérkőzést közvetíti az M4 Sport.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.