Lázár János válságmenedzserként vezetné a teniszszövetséget

Nem politikusként, inkább tapasztalt konfliktuskezelőként irányítaná a Magyar Teniszszövetséget Lázár János, aki békét és rendet teremtene, de nincsenek hosszú távú sportvezetői ambíciói. A korábbi kancelláriaminiszter a hétfői tisztújítás előtt exkluzív interjút adott a Nemzeti Sportnak.

Magyar Nemzet
Forrás: NSO.HU2020. 07. 26. 9:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Orbán Viktor miniszterelnök úr kért meg arra, hogy jelentkezzek a szövetség vezetésére, de nem azért, hogy politikusként „okoskodjak”: arra biztatott, próbáljak meg együttműködést kialakítani a teniszsport szereplői között, segítsek a viták és a gazdasági csőd megoldásában. Ebben a történetben nem politikusként veszek részt, sokkal inkább olyan emberként, akinek van tapasztalata a konfliktusok kezelésében, és talán eredményeket is fel tud mutatni. A kormánynak, amely a magyar sport nagyvonalú támogatója, a béke és az együttműködés az érdeke a teniszéletben – fogalmazott Lázár János.

A korábbi kancelláriaminiszter elmondta, nincs sportvezetői múltja, de hosszú távon ilyen irányú ambíciója sem.

– Ezt határozott időre szóló feladatnak tekintem, amelyben elsődleges szerepem, hogy segítsek lezárni a múltat, illetve konszolidálni a szövetséget anyagi és szakmai értelemben egyaránt. Ha úgy tetszik, válságmenedzsernek jelentkezem. Vannak természetesen ezen túlmutató céljaim, javaslataim. Mindannyiunk érdeke, hogy olyan színvonalas, erős teniszélet legyen, amely lehetőséget nyújt a profiknak, de az amatőrök és szeniorok is örömüket lelik benne.

Lázár János elárulta, a hétfői közgyűlésen azt kéri majd a tagságtól, hogy első lépésként egy évre adjon neki bizalmat.

– Ez idő alatt szeretném bizonyítani, hogy tudok és akarok segíteni. Szerényen kell terveznünk, az idén két feladat áll előttünk: az elszámolások elkészítése és az adósságok kifizetése szükségszerű cél, egy fejlesztési program elindítása az eddig elvégzett munkára alapozva pedig a maximális ambíció. Nem szeretnék pálcát törni a vitában részt vevők felett, de megkérdőjelezhetetlen tény, hogy Szűcs Lajos elnöksége sok pozitív kezdeményezést hozott, amelyek egy része aztán a nézeteltérések áldozatává vált.

A teljes interjút itt lehet elolvasni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.