Lewis Hamilton, Jürgen Klopp és a Liverpool az élen

A BBC-nél a Formula–1 világbajnoka, Lewis Hamilton lett az év sportszemélyisége. A csapatok között az első Premier League-győzelmét ünneplő Liverpool nyert, amelynek edzője, Jürgen Klopp újabb elismerést vehetett át.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 12. 21. 9:36
Hamilton
Szahr, 2020. november 27. Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzje a Forma-1-es auts gyorsasgi vilgbajnoksg Bahreini Nagydjnak msodik szabadedzsn a szahri plyn 2020. november 27-n. A futamot november 29-n rendezik. Hamilton volt az els szabadedzsen a leggyorsabb. MTI/EPA/Pool/Giuseppe Cacace Fotó: Giuseppe Cacace Forrás: MTI/EPA/Pool
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem történt meglepetés: A Formula–1-ben idén hetedik világbajnoki címével rekordját beállító lett az év sportszemélyisége Nagy-Britanniában.

A 35 éves pilóta, aki futamgyőzelmek tekintetében már meg is előzte legendás német elődjét, a BBC szavazásán Jordan Hendersont (labdarúgó, Liverpool) és Hollie Doyle-t (zsoké) előzte meg. Hamilton 2014 után másodszor kapta meg az elismerést.

A Liverpool sem maradt díj nélkül: a klub harminc év után nyerte meg újra az angol labdarúgó-bajnokságot, és először azóta, hogy Premier League-nek hívják.

A siker a csapat mellett az edzőnek, Jürgen Kloppnak is díjat ért. A német szakvezető a FIFA-nál is az év edzője lett, bár azt maga is nagy meglepetésnek tartotta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.