A magyar válogatott a saját kezében tartja a sorsát

Három csoport küzdelmei fejeződtek be eddig a labdarúgó Európa-bajnokságon, és a tegnap lezárult kettőben egyaránt három ponttal végzett a harmadik helyezett együttes. Ezzel eldőlt, hogy a holnapi Németország–Magyarország meccsen nemcsak a hazai csapat, hanem Marco Rossi együttese is a saját kezében tartja a sorsát.

Magyar Nemzet
2021. 06. 22. 7:44
BOLLA Bendegúz; SALLAI Roland; SCHÖN Szabolcs; KECSKÉS Ákos
Budapest, 2021. június 15. Kecskés Ákos, Sallai Roland, Bolla Bendegúz és Schön Szabolcs, a magyar csapat tagjai (b-j) a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának elsõ fordulójában játszott Magyarország - Portugália mérkõzés végén a Puskás Arénában 2021. június 15-én. A magyar válogatott 3-0-ra kikapott a címvédõ portugál csapattól. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap kiderült, hogy a magyar válogatott Eb-csoportjában négy szerzett pont már biztos továbbjutást ér. Ez azt jelenti, hogy csapata a németországi, szerdai győzelme esetén biztosan ott lenne a nyolcaddöntőben legalább a harmadik helyet megszerezve, míg a németeknek már a döntetlen is mindenképpen továbbjutást érne.

Ennek oka, hogy a hat Eb-csoportból a négy legjobb harmadik marad versenyben, és mivel tegnap Ukrajna az Ausztria elleni vereség, Finnország pedig a Belgium elleni fiaskó után három-három ponttal végzett a C, illetve B csoport harmadik helyén, ezt a két csapatot elég megelőzni a harmadikok rangsorában. Tehát négy pont elég, a németországi győzelemmel ez pedig adva lenne a magyar válogatott számára.

Persze a csoport másik mérkőzése, a Franciaország–Portugália találkozó eredménynek függvényében akár még a második helyet is megcsíphetné a magyar válogatott a müncheni sikerrel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.