Marco Rossi, ahogy vártuk, pihenteti Willi Orbánt és Szalai Ádámot

Három nappal a Bulgária ellen megnyert Európa-bajnoki pótselejtező után ma este 20.45-től Szerbia vendégeként játszik a magyar labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligájában, majd újabb három nap múlva már Oroszországban lép pályára. Marco Rossinak tehát be kell osztani a játékosok erejét, a szövetségi kapitánynak éppen ezért mindenekelőtt Willi Orbánnak és Szalai Ádámnak kell pihenőt adnia. A csütörtökihez képest hat helyen is megváltozott a kezdőtizenegy.

Novák Miklós (Belgrád)
2020. 10. 11. 17:22
SZALAI Ádám
Szalai Ádámnak szüksége van regenerálódásra Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

nagyon lassan kap erőre a sérülése után. Két hete végre kezdő volt a klubcsapatában, az RB Leipzigban, és gólt is szerzett, majd csütörtökön végigjátszotta a Bulgária elleni találkozót. Mivel nincs még tökéletes állapotban, ráadásul erős izomzatú labdarúgó, óvatosan kell bánni a terhelésével, nem szabad kockáztatni, hogy megsérüljön. Természetesen, sőt mindenkinél jobban tisztában van ezzel is, ezért ma biztosan nem szerepelteti a középhátvédet.

is hasonló cipőben jár. Zűrös napokon, sőt heteken van túl a klubjában, a Mainzban, ahol legutóbb szeptember 11-én a Német Kupában szerepelt tétmeccsen. Nincs csúcsformában, de Szófiában is szokás szerint nagyszerűen harcolt. Emlékezzünk csak, az első gól előtt elvitt két védőt is, megteremtve a lehetőséget a gólra Willi Orbánnak. A második gól, Kalmár Zsolt szabadrúgása előtt pedig vele szabálytalankodtak, tehát két találat előkészítésében is jeleskedett. Ő sincs csúcsformában, ahhoz, hogy Moszkvában megbirkózzon a védőkkel, neki is pihenőre van szüksége.

Biztosan hiányzik még a csapatból akit a klubja, a Freiburg már a szófiai találkozó után visszarendelt. Az ő helyére is kell másik ember, tehát a csatársor teljesen más lesz. Nikolics az egyik kezdő, aki korábban elmondta a Magyar Nemzetnek, nem okoz neki gondot Szerbia ellen pályára lépni, s az is eldőlt, hogy – miként korábban megírtuk – Könyves a társa.

A középpályán is muszáj frissíteni, itt adódik, hogy a Ferencvárosban különben is nagy terhelésben részesülő Sigér Dávid pihenjen, aki helyett logikus választás több szempontból is. akár két meccset is kibír egyvégtében, a két „futó”, Fiola és Holender viszont nagyon elfáradt Szófiában.

Szófiában így állt fel a magyar válogatott: Gulácsi – Orbán, Lang, Szalai A. – Fiola, Sigér, Nagy Á., Kalmár, Holender – Szalai Á., Sallai.

A leírtak figyelembevételével szinte adódik a ma esti, belgrádi kezdőtizenegy.

Íme: Gulácsi – Botka, Lang, Szalai A. – Bese, Gazdag, Nagy Á., Kalmár, Hangya – Nikolics, Könyves. Így kezd Szerbia ellen a magyar válogatott.

Tehát csak Gulácsi, Lang, Szalai, Nagy Ádám és Kalmár maradt a csütörtöki együttesből, Marco Rossi hat helyen is változtat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.