Marozsán Dzsenifer ismét Bajnokok Ligája-győztes a Lyonnal

A francia Lyon 3-1-re nyert a női Bajnokok Ligája döntőjét a német Wolfsburg ellen, és ezzel sorrendben ötödször hódította el a serleget. A németeknél Jakabfi Zsanett a kispadon ült, a Lyonban viszont Marozsán Dzsenifer 87 percet töltött el a pályán, és pályafutása során ötödször lett BL-győztes, ebből négyet a francia csapat tagjaként ünnepelhetett meg.

Magyar Nemzet
2020. 08. 31. 10:41
Women's Champions League - Final - VfL Wolfsburg v Olympique Lyonnais
Soccer Football - Women's Champions League - Final - VfL Wolfsburg v Olympique Lyonnais - Reale Arena, San Sebastian, Spain - August 30, 2020 Olympique Lyonnais' Dzsenifer Marozsan celebrates with the trophy and teammates after winning the Champions League, as play resumes behind closed doors following the outbreak of the coronavirus disease (COVID-19) Pool via REUTERS/Villar Lopez - UP1EG8U1KJCGJ Fotó: Pool via REUTERS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marozsán Dzsenifer csapata, a Lyon hegemóniája töretlen, sorrendben ötödször – összesen hetedszer – nyerte meg a nők Bajnokok Ligáját. Az biztos volt, hogy magyar játékos is lesz a nyertesek között, mert az ellenfélnél, a német Wolfsburgnál, Jakabfi Zsanett is a keret tagja volt a döntőben. Ő végül nem állt be, Marozsán Dzsenifer viszont szokás szerint ott volt a kezdőcsapatban, és a 87. percben cserélték le, amikor a Lyon 2-1-re vezetett, és az eredmény őrzésére törekedett, igaz, egy perccel később megszerezte a harmadik gólt.

Akár a férfiak, a nők is buborékban, nézők nélkül játszották le a Bajnokok Ligája negyeddöntőit, elődöntőit, és persze a finálét is a spanyolországi San Sebastiánban. A meccs előtt inkább a franciák számítottak esélyesnek, és ennek megfelelően a Lyon kezdett jobban. A csapat a 25. percben megszerezte a vezetést Le Sommer révén. A Wolfsburg képtelen volt eljutni az ellenfél kapujáig, inkább csak arra törekedett, hogy az első félidőt megússza egy kapott góllal, de ez nem jött össze, mert a 44. percben Kamagai kapásból, védhetetlenül zúdította a labdát a hálóba, és így 2-0 volt az eredmény a szünetben a francia együttes javára.

 

Fotó: REUTERS/Alvaro Barrientos

 

A fordulás után viszont elkényelmesedett a Lyon, és ezt kihasználta a Wolfsburg, mivel az 57. percben Popp szépített egy nagyon harcos támadás végén. Felcsillant az egyenlítés esélye a német bajnok előtt, de az ívelgetések nem sok veszélyt rejtettek magukban. A 88. percben egy szöglet után Gunnarsdóttir szerencsés góljával megszületett a harmadik francia találat is, így a BL-címvédő megérdemelten nyerte meg az újabb trófeáját.

Ezzel a sorozatban elért öt győzelemmel a Lyon beállította a Puskás Ferencet is felvonultató legendás Real Madrid sikerét, amely 1956 és 1960 között szintén ötször nyert BEK-et. Ebből az öt sikerből Marozsán Dzsenifer négynek volt a részese. Korábban az Eintracht Frankfurt játékosaként is nyert Bajnokok Ligáját, tehát összességében már ötször emelhette magasba a trófeát. Ha hozzátesszük, hogy a német-magyar állampolgárságú futballista – aki egyébként mindig hangsúlyozza a magyarságát – olimpiai bajnok a német válogatottal, 2016-ban és 2018-ban az IHFFS pedig a világ legjobb női labdarúgójának választotta, valamint háromszor lett az év játékosa Németországban és Franciaországban is, akkor igazán páratlan eredménysorral büszkélkedhet.

Marozsán Dzsenifer és a BL-trófea Fotó: REUTERS/Alvaro Barrientos

 

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA

DÖNTŐ

VfL Wolfsburg (német)–Olympique Lyon (francia) 1–3

WOLFSBURG: Abt – Blässe (Bremer 78.), Goessling, Doorsoun-Khajeh (Hendrich, 39.), Jenssen – Huth (Wolter, 62.), Syrstad Engen, Popp, Rolfö – Harder, Pajor (Obersdorf 61.). Vezetőedző: Stephan Lerch

LYON: Bouhaddi – Bronze, Buchanan, Renard, Karchaoui – Gunnarsdóttir, Kumagai – Cascarino (Van de Sanden, 87.), Marozsán (Taylor, 87.), Majri – Le Sommer (Greenwood, 94.). Vezetőedző: Jean-Luc Vasseur

Gólszerző: Popp (57.), ill. Le Sommer (25.), Kumagai (44.), Gunnarsdóttir (88.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.