Megvédte címét az FTC

Bár a vártnál szorosabb lett a férfi vízilabda-ob I fináléjának harmadik összecsapása a Komjádi-uszodában — az OSC nagyon felszívta magát, megkísérelvén megragadni az utolsó esélyt —, de a ­8-8-as döntetlenre végződő rendes játékidő után a végig remekló Vogel Soma, valamint a négygólos Varga Dénes vezérletével mégiscsak behúzta a Fradi a meccset. Ezzel 3-0-ra megnyerte a döntőt, immár a 23. bajnoki címét szerezte meg, s csak három siker választja el az örökranglistát vezető Újpesttől.

Ch. Gáll András
2019. 05. 23. 7:26
null
Varga Dénes (a kupával) négy gólt dobott, csapatkapitányhoz illően vezéregyéniség volt Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mivel úgyszólván mindenki biztosra vette, hogy az FTC-Telekom megszerzi 23. bajnoki címét, gyakorlatilag megtelt tegnap este a Komjádi-uszoda a vízilabda-ob I döntőjének harmadik – a népligeti szurkolók reményei szerint utolsó – mérkőzésére. A zöldek ott voltak már a sportág magyarországi kezdeteinél is, először 1910-ben nyertek bajnokságot, aminek bizony már 109 esztendeje. A játékosoknak azonban mintha nem szóltak volna erről, mert Vámos Mártonék szépen belealudtak az első félidőbe.

Mondjuk az OSC pólósai sem csipkedték magukat különösebben, csaknem hat percnek kellett eltelnie, mire Kovács Gergő belőtte az első gólt, amire válaszolt, de Ukropina balkezes akciógóljával 2-1-re vezettek az újbudaiak az első nyolc perc után. Aztán 3-1-re, 4-2-re és 5-3-ra is megléptek, a házigazda szerencséjére a nagyszünet előtt 19 másodperccel Sztefan Mitrovics felhozta 5-4-re a Fradit.

Drasko Brguljan, a montenegrói bombázó átmenetileg visszaállította a kétgólos differenciát (4-6), de aztán ritmust váltott az FTC, óriási nyomás alatt tartotta a fáradni látszó OSC-t, s Vámos két találatával egyenlített (6-6). Varga „Dumi” még Vámost is lepipálta, két gólt szerzett a hajrában, összességében négyig jutott (a negyedik gólja különösen élményszámba ment, még az OSC sokat látott szerb kapusa, Braniszlav Mitrovics sem akarta elhinni, hogy onnan és oda gólt lehet lőni).

Mégis lehet, csak ahhoz egy géniusz kell. Az OSC-től ekkor már az is szép teljesítmény volt, hogy döntetlenre tudta menteni a mérkőzést.

Varga Dénes (a kupával) négy gólt dobott, csapatkapitányhoz illően vezéregyéniség volt
Fotó: Mirkó István

Jöhettek az ötméteresek. A párbajban a bajnok részéről senki sem hibázott, Vogel viszont kivédte Salamon lövését, Burián pedig a kapufát találta el, így 4-1-re megnyerte az „orosz rulettet” a Fradi, és megvédte címét.

Varga Dénes tizedik bajnoki címét szerezte – a másodikat a Fradival –, ráadásul az utóbbi tizenöt évben akárhol játszott, mindenhol legalább a fináléig jutott. – Talán az volt a sikerünk kulcsa, hogy amikor el voltam tiltva, az első meccsen, akkor is győzni tudott a csapat. Ha álszerény lennék, azt is mondhatnám, nélkülem is jobbak voltunk az OSC-nél – összegzett az érdeklődésünkre.

Az FTC számára még nem ért véget az idény, június 4–6. között Hannoverben a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében képviseli – egyedüliként – a magyar vízilabdát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.