Milák Kristóf Európa-bajnoki csúccsal melegített be

Újra megmutatta klasszisát Milák Kristóf, aki pillangón egész egyszerűen verhetetlennek tűnik. Úgy úszott Európa-bajnoki csúcsot, a világ idei második legjobb eredményét, hogy az előfutamban láthatóan nem adott ki magából mindent. Mellette Burián Katalin is dobogóesélyeshez méltón szerepelt 200 háton, és a vegyes váltónk is kitett magáért.

Magyar Nemzet
2021. 05. 22. 11:29
null
Forrás: Magyar Úszó Szövetség
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ami gyorson még nem feltétlenül megy, az pillangón nagyon is. a kétszázon aratott győzelme után százon is alaposan kezdett az Eb-n a kedvenc úszásnemében, hiszen a délelőtti előfutamban rögtön Európa-bajnoki csúccsal melegített be. Az 50,64 ráadásul ebben az évben a második legjobb eredménye. Mondanunk sem kell, hogy csak Milák tudott ennél jobbat 2021-ben, a márciusi ob-n, amelyen 50,47-et ment.

A 21 éves világklasszis mellett a tegnap ötven méteren aranyérmes Szabó Szebasztián jutott tovább a délutáni középdöntőbe 51,66-tal, viszont így kiesett 51,93-mal. – A pillangó sokkal jobban esik a testemnek, mint a gyors – értékelt Milák Kristóf. – Meglepően könnyed az egész. Nagyon nem jött ki jól a fal a fordulónál, de összességében jó volt. Természetesen van még benne.

Milák megint odatette magát Fotó: Magyar Úszószövetség

Árgus szemekkel figyeltük Burián Katalin teljesítményét is 200 háton, hiszen ebben ő bronzérmes volt a glasgow-i Eb-n három éve, és most is erre az úszásra készült elsősorban. Százon tizedik volt, amelyet bemelegítésnek tekinthettünk, a fő számában azonban már az előfutamban oda kellett tennie magát a magyar riválisok miatt. Egy nemzetből csak a két legjobb juthat tovább, és a mindössze 16 éves Nyirádi Réka nagy egyéni csúccsal és rendkívül erős idővel kezdett (2:10,44).

Innentől a 200 háton egyaránt olimpiai A szinttel rendelkező Burián Kata és Szabó-Feltóthy Eszter sem lazsálhatott. Nem is tették meg, egymással harcoltak a futamgyőzelemért, amelyet Burián szerzett meg, de Szabó-Feltóthy is 2:10-en belül úszott. Így Nyirádi hiába érte el összetettben az ötödik legjobb időt, nem juthatott a délutáni középdöntőbe, ahová a két magyar a harmadik-negyedik eredménnyel kvalifikálta magát.

Férfi 50 gyorson Milák visszalépett, mert a 100 pillangóra koncentrált, ahogy láthattuk, sikerrel. Holoda Péter és Németh Nándor viszont vízbe ugrott, a két magyar századra pontosan ugyanannyit úszott, 22,44-et, amellyel holtversenyben a 25. helyen végezve kiestek. Sztankovics Anna ugyanakkor 50 mellen a 14. idővel továbbjutott a középdöntőbe.

Németh a 4x100-as vegyes váltóban is szerepelt Bohus Richárd, Senánszky Petra és Gyurinovics Fanni mellett. Utóbbi nagy hajrájának köszönhetően 3:28,00 lett a magyar csapat ideje, amellyel az ötödik helyen bejutott a délutáni döntőbe. A 18.00-kor kezdődő finálékban Hosszú Katinkának és Sebestyén Dalmának 200 vegyesen, Telegdy Ádámnak pedig 200 háton is lehet szurkolni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.