A végére teljesen szétesett az MTK, három góllal nyert a ZTE

Megszületett a Zalaegerszeg első győzelme és egyúttal az MTK első veresége az idényben. Alacsony színvonalat hozott az NB I 4. fordulójának zárótalálkozója, de főleg a fővárosiak szétesésének köszönhetően a zalaiak éltek a lehetőséggel, és végül megérdemelt háromgólos győzelmet arattak.

2020. 09. 13. 19:36
null
Labdarúgó NB I - MTK Budapest-ZTE FC Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Keretbe foglalta magát az NB I 4. fordulója, hiszen a hétvége nyitó- és zárómeccse előtt ugyanazt lehetett elsütni: a veretlen fogadta a nyeretlent. Pénteken a Ferencváros–Paks meccsen mindkét csapat megtartotta a státuszát, a hétvége záró mérkőzésén azonban a Zalaegerszeg kapaszkodhatott az MTK ellen meglévő győzelmi szériájába – a legutóbbi három egymás elleni bajnokijukat a zalaiak nyerték meg. Erre persze rá lehetett vágni a futballban a saját bőrünkön ezerszer megtapasztalt alapszabályt: a múltból nem lehet megélni…

A győzelemért a Hidegkuti-stadionban kellett megizzadni, de a tettvágy jó darabig nem érződött egyik csapaton sem. Mezőnyben csordogált a játék, helyzetek alig akadtak. Érdekesség, hogy a stadion névadójának, Hidegkuti Nándornak a személyes tárgyait a hét végén árverezték el, és a legértékesebb darab a Fiorentina edzőjeként vezetett edzésnaplója volt, amelyért ezer eurót fizettek. A játék képe alapján biztosan tanulhattak volna abból a naplóból a csapatok...

A félidő hajrájára aztán csak beérett egy remek edzői húzás – vagy inkább megérzés. A Zalaegerszeg edzője, Boér Gábor először állította a kezdőbe a Puskás Akadémiától kölcsönvett középpályást, Artyem Favorovot, aki a 42. percben megszerezte a vezetést a vendégeknek. Hosszú labdajáratás után Könyves az MTK tizenhatosának előteréből balra Gergényihez játszott, aki középre adott, az ukrán játékos pedig az elbambuló védők között a kapuba lőtt – 0-1.

Szünet után, hátránya ellenére sem pörgött fel az MTK, amely rendkívül enerváltan futballozott, nem tudta megismételni az első három fordulóban nyújtott teljesítményét. A Zalaegerszeg sem erőltette a támadásokat, neki megfelelt az eredmény, de a hajrában lélektanilag is fontos pillanatban törte meg az MTK-t egy újabb góllal. Ehhez szerencse is kellett: Tanaszin jobb oldali beadását Szánthó csúnyán elpuskázta középen, azonban így lett jó a labda Bedinek, aki közelről a bal felsőbe lőtt – 0–2.

Ezzel nemcsak a meccs dőlt el, hanem az MTK teljesen összeroppant. A ZTE-nek több helyzete volt az utolsó negyedórában, mint addig összesen, Mijatovics kapusnak bravúrvédés is kellett ahhoz, hogy tartsa az eredményt. A 88. percben azonban Szánthó pótolta a korábban elrontott gólszerzési lehetőségét: szépen kicselezte Bakit, aztán határozottan a bal alsóba lőtt – 0-3.

A mérkőzés nagy része gyenge színvonalat hozott, a végén azonban elsősorban az MTK szétesésének köszönhetően ilyen arányban is megérdemeltté vált a ZTE sikere az újonc otthonában.

NB I, 4. FORDULÓ

Péntek:

Ferencváros–Paksi FC 5-0 (3-0) Groupama Aréna, 7021 néző, jv.: Andó-Szabó. Gólszerzők: Nguen (1., 20., 28.), F. Boli (46., 90+2.). Kiállítva: Szélpál (63., Paks).

Szombat:

Mezőkövesd–Budafok 1-0 (0-0) Mezőkövesd, 1868 néző, jv.: Farkas Ádám. Gólszerző: Szerderov (50.).

DVTK–Bp. Honvéd 2-4 (2-2) Diósgyőr, 3917 néző, jv.: Bognár Cs. Gólszerzők: Grozav (43.), Molnár (45+2), illetve Zsótér (16.), Gazdag (41., 63.), Ugrai (89.)

Mol Fehérvár–Puskás Akadémia 3-1 (1-0), Mol Aréna Sóstó, 3500 néző, jv.: Iványi. Gólszerzők: Nikolics (30.), Petrjak (85.), Zizivadze (93.), illetve Knežević (56.). Kiállítva: Polgár (70.), Grozav (94.).

Vasárnap:

Újpest–Kisvárda 2-4 (2-2) Szusza Ferenc Stadion, 1657 néző, jv.: Solymosi . Gólszerző: Perošević (28., 39.), illetve Bumba (10.), Szimovic (24.), Rubus (59.), Datković (64.)

MTK–ZTE 0-3 (0-1) Hidegkuti Nándor Stadion, 2051 néző, jv.: Karakó. Gólszerzők: Favorov (42.), Bedi (75.), Szánthó (88.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.