Nehezen, de legyőzte a Bayern München Sallai Rolandékat

A Bayern München ebben az idényben először állt fel a tavalyi alapcsapatával, amellyel mindent megnyert, de így is megizzadt a 2-1-es győzelemért a Freiburg ellen a Bundesliga 16. fordulójában. A vendégeknél Sallai Roland 62 percet töltött a pályán, a bajorok hőse pedig Thomas Müller volt, aki gólt és gólpasszt jegyzett.

Magyar Nemzet
2021. 01. 17. 17:26
firo: 17.01.2021 Soccer: Soccer: 1st Bundesliga season 2020/21 FC Bayern Munich, Muenchen - SC Freiburg
firo: 17.01.2021 Soccer: Soccer: 1st Bundesliga season 2020/21 FC Bayern Munich, Muenchen - SC Freiburg duels, Roland Sallai, versus, Alphonso Davies Photo: Witters / via / firosportphoto | usage worldwide Fotó: Picture-Alliance via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hóesésben kezdődött a Bayern München és a Freiburg mérkőzése a zárt kapus Allianz Arénában, ahol a bajoroknak bizonyítaniuk kellett, hiszen a legutóbbi két tétmérkőzésüket elveszítették, és máris válságot hirdetve kongtak a vészharangok, miszerint Hans-Dieter Flick edző kifogyott a csodaszerből. A Freiburg ellenben kiváló formában érkezett Münchenbe, zsinórban öt nyertes bajnoki volt csapata mögött, a magyar válogatott szélsője azonban óvatosan nyilatkozott lapunknak a meccs előtt.

Sallai Roland párharca Alphonso Daviesszel Fotó: Witters / firosportphoto

– Próbáljuk a saját játékunkat előadni, de Münchenben sok függ attól, hogy ezt mennyire engedi az ellenfél – hangsúlyozta Sallai, és már akkor látni lehetett, hogy jobb vigyázni, amikor kiderültek a kezdőcsapatok. A Bayern a Neuer – Pavard, Boateng, Alaba, Davies – Kimmich, Goretzka – Gnabry, Müller, Coman – Lewandowski tizeneggyel állt fel. Ez volt az előző idényben Flick mindent megnyert alapcsapata, amelyhez ebben az évadban most először tért vissza az edző.

Ennek hamar meglett az eredménye. A hetedik percben Gnabry passzolt középre a jobb szélről, a tizenhatos előterében pedig Müller egy érintésből egyből ziccerben ugratta ki a védők között Lewandowskit, aki nem hibázott, és máris megszerezte a vezetést a Bayernnek – 1-0. Ez volt a lengyel 21. találata az idényben, így újabb lépést tett Gerd Müller Bundesliga-gólrekordjának megdöntése felé, és ő lett az első, aki a bajnokság első felében ilyen sokszor volt eredményes.

 

A 17. percben veszélyeztetett először a Freiburg, amikor egy tizenhatoson belül lecsorgó labdát Sallai lőtt kapura, de néhány centivel a bal kapufa mellé ment a lövése. Ezt leszámítva a Bayern uralta a meccset, fél óra után hatvan százalékban a bajoroknál volt a labda, ekkorra azonban már mindkét csapat elveszítette egy-egy fontos játékosát. A Freiburgban Santamariát, a Bayernben Gnabryt kellett lecserélni sérülés miatt, utóbbi helyére Leroy Sané érkezett, akinek később fontos szerep jutott. Félidőig azonban nem változott az eredmény, a müncheniek nem tudták újabb gólra váltani a fölényüket.

Szünet után a Bayern közel járt a második gólhoz. Az 59. percben Lewandowski az ötösről a felső lécre lőtt, a kipattanót még Müller is kapura tette, de a Freiburg kapusa óriásit védett. A vendégek edzője a 62. percben hármat cserélt, amelynek Sallai is áldozatául esett, ugyanakkor bejött a húzás. A cseréket követően szögletet végzett el a Freiburg, az ötös sarkánál tovább csúsztatták a labdát, a túloldalon pedig a frissen beállt Nils Petersen az első labdaérintéséből Neuer kapujába fejelt – 1-1.

 

Meglepő volt az egyenlítés, de nem esett kétségbe a Bayern, továbbra is türelmes játékkal őrölte az ellenfelet, amelynek a védelmét újra feltörte a 74. percben. Egy beívelt labdát a tizenhatoson belül Sané akrobatikus mozdulattal tett vissza lövésre Müllernek, aki tíz méterről a bal alsóba tüzelt – 2-1.

A hajrában újra veszélyeztetett a Freiburg, de szerencséje volt a Bayernnek, a 91. percben Petersen lövése a lécen halt el. A müncheniek végül ha nem is átütő játékkal, de legyőzték a Freiburgot, és ezzel a forduló nagy nyertesei lettek, hiszen korábban az összes riválisuk pontokat vesztett. Így a bajorok négy pontra növelték előnyüket a tabella élén az RB Leipzig előtt. Sokan szeretnének ilyen válságot.

Bundesliga, 16. forduló

Péntek

Union Berlin–Leverkusen 1-0

Szombat

Wolfsburg–RB Leipzig 2-2

Dortmund–Mainz 1-1

Werder Bremen–Augsburg 2-0

Köln–Hertha 0-0

Hoffenheim–Bielefeld 0-0

Stuttgart–Mönchengladbach 2-2

Vasárnap

Bayern München–Freiburg 2-1

Frankfurt–Schalke 18.00 (tv.: Sport 2)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.