Joachim Löw a hatgólos siker után: Nem akarok többet ilyet látni!

A legutóbbi mérkőzésen csupán önmagát kereste a német labdarúgó-válogatott, de hétfő este kíméletlen kiütéssel tért vissza a siker útjára. A Lettország elleni 7-1-es győzelem ellenére Joachim Löw szövetségi kapitány nem volt maradéktalanul elégedett a pályán látottakkal.

Magyar Nemzet
2021. 06. 08. 8:42
Joachim Löw
epa09253928 Germany's head coach Joachim Loew (R) reacts during the International Friendly soccer match between Germany and Latvia in Duesseldorf, Germany, 07 June 2021. EPA/SASCHA STEINBACH Fotó: SASCHA STEINBACH
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megtartotta főpróbáját a pénteken elrajtoló Európa-bajnokságra Magyarország egyik csoportellenfele, a német labdarúgó-válogatott, és a végeredmény láttán azt mondhatjuk, készen áll a premierre is, ami jövő kedden Franciaország ellen lesz. A Nationalelf hétfő este 7-1-re verte Lettország legjobbjait, Joachim Löw 2006-tól tartó regnálása óta csak öt alkalommal ért el nagyobb gólarányú győzelmet a csapat.

Természetesen a világranglista 138. helyezettje elleni sikert a helyén kell kezelni, bármennyire is macska-egér játékot játszottak a németek a lettekkel. Ezt tudja a hazaiak szövetségi kapitánya is, aki a nagyarányú diadal ellenére sem járt a fellegekben, sőt egy-két panaszos mondat is elhagyta a száját. Löw a bekapott gólt fájlalta, ami bár szerinte remek találat volt, de a német szakember úgy véli, csapata védekezésén lett volna mit javítani. Aleksejs Saveljevs szépítő gólja ugyanis egy bedobás után született, és kissé elaludtak (vagy 6-0-s vezetésnél fejben már máshol jártak) a német futballisták.

Saveljevs gólja:

 

– Jobban is le lehet védekezni egy ilyen helyzetet – utalt Löw arra, hogy tanítványai nem jól osztották fel maguk között az ellenfél játékosait. – Ilyesminek nem szabad megtörténnie. Elég néhány pillanatra másra figyelni, elveszíteni az éberségünket – az ilyen dolgokat majd könyörtelenül megbüntetik az ellenfeleink az Európa-bajnokságon. Kilencven percen keresztül, minden szituációban összpontosítanunk kell – ebben még van hová fejlődnünk.

A posztjáról az Eb után leköszönő Löw látta csapatán a javulást az előző felkészülési mérkőzéshez, a dánok elleni 1-1-es döntetlenhez képest. De így is csak részben volt elégedett, mivel fiaival az edzőtáborban nagy figyelmet fordítottak a rögzített szituációk levédekezésére.

– Egy-egy pillanat dönti el a meccsek végkimenetelét. Ilyesmit, hogy bedobás után gólt kapunk, többet nem szeretnék látni – jelentette ki az edző.

Nemcsak a szövetségi kapitány, hanem Manuel Neuer is nehezen nyugodott bele a bekapott gólba. A kapusnak ez volt a századik fellépése hazája válogatottjában, posztján ő az első, aki ezt a számot elérte német színekben. A Bayern München hálóőre alighanem annak örült volna, ha kapott gól nélkül le tudja hozni a találkozót, már csak azért is, mert egyéb védenivalója csak elvétve akadt a lettek ellen (a vendégek összesen kétszer találták el Neuer kapuját). Csapattársai kritizálásától viszont eltekintett a német. – Természeten jobban kell teljesítenünk – fogalmazott, majd hozzátette: – A brazilok elleni 7-1 azért kicsit jobb volt ennél.

Felkészülés mérkőzés:

Németország–Lettország 7-1 (5-0)

Gólszerző: Gosens (20.), Gündogan (21.), T. Müller (30.), Ozols (39. – öngól), Gnabry (45.), Werner (50.), L. Sané (76.), illetve Saveljevs (75.).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.