A szomszédaink majdnem megtréfálták az egyik fő esélyest + videó

Olaszország hatalmas csata után harcolta ki helyét a kontinens legjobb nyolc csapata között. Az Azzurrik hosszabbítás után 2-1-re győzték le Ausztriát a labdarúgó Európa-bajnokság szombat esti mérkőzésén.

Magyar Nemzet
2021. 06. 26. 23:42
Olasz öröm, válogatott
Chiesa gólját ünneplik az olaszok Fotó: Europress/AFP/ Catherine Ivill
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy lelkesedéssel kezdett mindkét válogatott – ennek bizonyítéka, hogy Marko Arnautović már hatvankét másodperc elteltével begyűjtötte a találkozó első sárga lapját, Daniel Bachmann kapus és Ciro Immobile pedig a 8. percben kemény összetűzésbe került egymással.

Ahogy az várható volt, a csoportkörben végig hengerlő olasz válogatott játszott mezőnyfölényben Ausztria ellen, végigtámadta az első félidőt. Két ziccere azonban kihasználatlanul maradt, szomszédaink közben egyáltalán nem voltak veszélyesek Gianluigi Donnarumma kapujára, így 0-0 volt az állás a szünetben.

Chiesa szerezte meg a vezetést Olaszországnak
Fotó: Europress/AFP/Frank Augstein

A második félidőre feltüzelt osztrákok futottak ki a gyepre, és sorra dolgozták ki a veszélyes helyzeteket. Ezek egyike góllá érett a 65. percben, de korai volt az öröm, mivel lesállás miatt megfosztotta őket Marko Arnautović találatától Anthony Taylor játékvezető. Gól a rendes játékidőben ezután sem született, hosszabbításba torkollott a mérkőzés. Ekkorra az olaszok kapuját már több mint 1150 perce nem vette be az ellenfelek egy játékosa sem, ezzel saját honfitársuk, a legendás Dino Zoff góltalansági rekordját döntötték meg, aki 1972 és 1974 között 1142 percen keresztül volt bevehetetlen a kapuja.

Mindkét szövetségi kapitány jól nyúlt bele a meccsbe. Roberto Mancini két, Franco Foda egy cserejátékosa volt eredményes a hosszabbítás első, illetve második részében. Federico Chiesa törte meg a jeget a 95. percben: a Juventus csatára Konrad Laimert becsapva három méterről talált a kapuba. (1-0)

https://www.dailymotion.com/video/x829mxs

Újabb tíz perc elteltével Matteo Pessina duplázta meg az olasz előnyt – ekkor már eldőlni látszott a mérkőzés. (2-0)

https://www.dailymotion.com/video/x829n37

De az osztrákok sem hagyták annyiban, a 114. percben Saša Kalajdžić is betalált. Az egyenlítés azonban már nem jött össze nekik, hatalmas csata után Ausztria a nyolcaddöntőben búcsúzott az Európa-bajnokságtól. Olaszország 1168 perc elteltével kapott újra gólt, de ezt aligha bánják Manciniék, hiszen Dánia után ők is a negyeddöntőbe jutottak. Az ellenfelüket még várják, a mai Belgium–Portugália összecsapás győztese lesz a „szerencsés”.

Európa-bajnokság, nyolcaddöntő:

Olaszország–Ausztria 2-1 (0-0, 0-0, 2-0, 0-1)

gólszerző: Chiesa (95.), Pessina (105.), ill. Kalajdžić (114.)

Kövesse az Európa-bajnokságot ITT!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.