Őszinte beismerés a női kézilabda-válogatott csapatkapitányától

Túl magasra tették a lécet a játékosok, és nem tudtak megfelelni a saját maguk elvárásainak. Ezt mondja a dániai Európa-bajnokságon a tizedik helyen végzett női kézilabda-válogatott csapatkapitánya, Kovacsics Anikó. A tapasztalt irányító figyelmeztet, az ideihez hasonló kisiklás nem fér bele a márciusi olimpiai selejtezőn.

Magyar Nemzet
2020. 12. 19. 13:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint három nap telt el a magyar válogatott utolsó Eb-mérkőzése után, a csapatkapitányban kezdenek leülepedni a dániai tapasztalatok. Erről is nyilatkozott a Nemzeti Sportnak. Kovacsics Anikó szerint a vírushelyzet még a többi válogatottnál is jobban sújtotta a magyar csapatot. – Fizikai és mentális hiányosságaink is voltak, biztos sokat jelentett, hogy rengeteget hagytunk ki az ősszel. Akik megfertőződtek, még nagyobb hátrányba kerültek, de mi, akik nem kaptuk el a vírust, szintén több hetet ültünk otthon. Nyilván ez más válogatottaknál is előfordult, de talán minket hatványozottan sújtott – mondta az irányító a sportlapnak.

Kovacsics Anikó próbálta megfejteni a vártnál gyengébb szereplés okát
Fotó: Claus Fisker/MTI/AP/

A csapatkapitány nem csak a járványhelyzetre fogja a csalódást keltő szerelést. Elismeri, hogy voltak fizikális és mentális problémák, főként az nem volt szerencsés, hogy túlságosan magasra tette a lécet a csapat, és nem tudott megfelelni az elvárásoknak. Kovacsics hangsúlyozza, a pályán kívül teljes volt az összhang, de a mérkőzéseken nem várt feszültség jelentkezett. A Ferencváros játékosa figyelmeztet: a márciusi olimpiai selejtezőn is nagy lesz a tét, és akkor már nem férnek bele a dániai tornán tapasztalt hullámvölgyek, hosszabb megingások.

A teljes interjú ITT olvasható.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.