Rebrov marad? „Egyéves élő szerződésem van. Meglátjuk, mit hoz a jövő”

A Ferencváros 1-1-es döntetlent ért el hazai pályán a Puskás Akadémia ellen az NB I csúcsrangadóján, így még várnia kell, hogy bebiztosítsa az újabb bajnoki címét. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Szergej Rebrov, a Fradi edzője nem marasztalta el a játékosait az elhalasztott bajnokavatás miatt, és válaszolt a jövőjét firtató pletykákra. Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia edzője a hiányérzetéről is beszélt a rangadó után.

Szilágyi
2021. 04. 11. 8:30
Rebrov
Rebrovnak nagyon hiányoznak a nézők Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Mindig nehéz a Puskás Akadémia ellen játszani. Talán a harmadik-negyedik alkalommal történt meg ugyanaz: az elején kaptunk egy gólt, majd futhattunk az eredmény után. Büszke vagyok a játékosaimra, hiszen nagyon is nyerni szerettek volna, de nem volt egyszerű egy olyan szervezett csapat ellen játszani, mint a Puskás Akadémia. Nem vagyok csalódott, örülök, hogy a játékosaim ilyen mérkőzéseken szerezhetnek tapasztalatot. A Puskás Akadémia megérdemelten áll a második helyen, a gyors támadásokat tekintve az egyik legjobb csapat a magyar bajnokságban. Még öt forduló hátravan, úgy gondolom, elérjük a célunkat – mondta Szergej Rebrov, a Ferencváros edzője az 1-1-re végződő mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. Az ukrán szakember hozzátette, hiányolja a nézőket a stadionból, hiába tüzeli fel a labdarúgóit, nem tudja megadni nekik azt a pluszt, amit a nézők jelentenek. Természetesen szóba került Rebrov jövője is: a Fradival zsinórban két bajnoki címet nyert tréner kijelentette, hogy még egy évig élő szerződés köti a Ferencvároshoz, de megjegyezte, hogy „meglátjuk, mit hoz a jövő”.

Értse mindenki úgy, ahogy szeretné.

Az első félidőben a Puskás Akadémia a Fradi fölé nőtt Fotó: Mirkó István

A Ferencváros szombat este lezárhatta volna a bajnoki versenyfutást, bár alighanem ezt már korábban megtette, és már csak rajta múlik, hogy mikor biztosítja be a címvédését. A Puskás Akadémia ellen is kiderült, ha nem fog ki jó napot, a minőségi cseréivel mindig tud változtatni a meccs ritmusán. Zubkovot nem is olyan rég a Serie A-ba csábították, Wingo a Fradi korábbi BL-selejtezős ellenfelétől, a Moldétól érkezett – egyikük sem kezdett a Puskás Akadémia ellen. Az ukrán válogatott Haratin és a magyar keret már-már állandó tagja, Sigér Dávid is a kispadról állt be a rangadón. Ilyen luxust egyetlen klub sem engedhet meg magának az NB I-ben. Nem beszélve Lovrencsics Gergőről, a csapatkapitányt még a keretbe sem nevezte Szergej Rebrov.

A hajrában nagyon nyomott a Fradi Fotó: Mirkó István

Erre mondják, hogy a bőség zavara. A Puskás Akadémiát dicséret illeti. Rebrov meg is tette, a Fradi edzője az élvonal leggyorsabb kontrajátékot bemutató csapatának nevezte a felcsútiakat. Nem lehet nem észrevenni, hogy milyen fejlődésen megy át a három, akadémián pallérozódott játékosát, a válogatottba is meghívott, a Groupama Arénában több fontos védéssel jelentkező Tóth Balázst, Szolnoki Rolandot és Spandler Csabát felvonultató felcsúti alakulat. Nunes vezető gólja előtt Knežević hagyott ki egy kihagyhatatlant, a portugál találata után Plšek is könnyedén került helyzetbe. Tehát egy szót sem szólhatott volna a Fradi, ha többgólos hátránnyal megy a szünetre. Volt némi igazság Hornyák Zsolt helyzetértékelésében: a felvidéki edző a hiányérzetéről számolt be a meccs utáni sajtótájékoztatón. – Azt játszottunk, amit elterveztünk. Hiányérzetem van, mert a második félidőben nagyon magunkra engedtük a Fradit. Ezzel együtt igazságos a mérkőzés eredménye – mondta, majd hozzátette, hogy Géresi Krisztián kisebb sérülése miatt nem játszott. A felcsúti csapat végül elérte a célját, nem asszisztált a Fradi bajnoki címéhez.

A felcsúti edző nem tehet szemrehányást a játékosainak Fotó: Mirkó István

Hornyák Zsolt üde színfolt a magyar mezőnyben: nem nálunk szocializálódott, ennek köszönhetően megkímél bennünket a futballközhelyektől, és kendőzetlen őszinteséggel nyilatkozik. Elmondta, hogy tavaly ősszel az ötmeccses nyeretlenségi sorozat végén megfordult a fejében, hogy bedobja a törülközőt, de végül nem tette. Sőt, volt két játékosa, akiket szeretett volna elküldeni, végül nem tette; adott nekik egy esélyt, és lám, ők is beálltak a sorba. Kiderült az is, hogy Hornyák iránt érdeklődtek Csehországból és Szlovákiából, de ő nemet mondott ezekre az ajánlatokra. – Nem akartam félbehagyni a munkámat. Nem a pénz a legfontosabb. Tudunk még jobban is focizni, és a jövőben még több fiatalt akarok bevetni – mondta a felcsútiakkal 2024-ig hosszabbító edző.

A magyar klubfutballnak biztosan nem tenne rosszat, ha az NB I-ben lenne egy nemzetközi kupákban rendszeresen a csoportkörig eljutó és egy dobogós helyekért küzdő, idővel egyre több fiatal magyart alkalmazó csapat. Egyelőre az látszik, hogy az élvonal jelenlegi két legjobb csapata játékban egyre közelebb van egymáshoz.

Más kérdés, hogy miért nem szorosabb a bajnokság. Erről legkevésbé sem Rebrov és a Ferencváros tehet, Hornyák legfeljebb az őszi nyeretlenségi sorozat miatt kesereghet. Ha az nincs, akkor öt fordulóval a bajnokság vége előtt nem 13 pont a Ferencváros előnye a Puskás Akadémiával szemben.

A Fradi a jövő héten, április 17-én, a Kisvárda elleni idegenbeli győzelemmel lehet bajnok.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.