Röplabdásították a sportarénát

A budapesti társrendezésű Európa-bajnokság pénteken kezdődik, a magyarok elsőként az Eb-újonc észtekkel találkoznak a Papp László Sportarénában.

Magyar Nemzet
2019. 08. 22. 17:38
Bokorné Liliom Rita; Tálas Zsuzsanna
Liliom Rita és Tálas Zsuzsa, csapatunk erősségei Fotó: MTI/Czagány Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kihirdette 14 fős Európa-bajnoki keretét Jan De Brandt, a magyar női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya. A belga szakember a bő, 18-as listáról Bodovics Hannát, Lékó Lillát, Pallag Ágnest és Villám Lillát hagyta ki. De Brandtnak – ahogy fogalmazott – a rutin mellett a fiatalos lendületre van szüksége minden poszton, ezért döntött a nevezett röplabdázók mellett.

„Hosszú lesz a torna, minimum öt, de remélem, még több mérkőzés vár ránk. Bízom abban, ha a fiataloknak be kell szállniuk, akkor azt a pluszlendületet hozzá tudják tenni a csapatjátékhoz, amire szükségünk lesz” – fogalmazott a szakvezető. Ludvig Zsolt, a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára kijelentette: a Papp László Sportaréna „röplabdásítása” sikerült, minden készen áll a kontinenstornára. A magyar válogatottal kapcsolatban úgy fogalmazott, a cél a csoportból való továbbjutás, a nyolcaddöntős szereplés kivívása. „Bízunk a jó hangulatban és a telt házban, az első három napra szerencsére már majdnem minden jegy elkelt” – tette hozzá Ludvig Zsolt.

Liliom Rita és Tálas Zsuzsa, csapatunk erősségei
Fotó: MTI/Czagány Balázs

Liliom Rita csapatkapitány már nagyon várja azt a bizonyos első nyitást a Papp László Sportarénában. „Hosszú és sokszor fárasztó volt a felkészülés, rengeteg mérkőzést játszottunk, de ennek köszönhetően bármilyen felállásban is lépünk pályára, nyugodtan fogunk játszani” – fogalmazott.

A budapesti társrendezésű Európa-bajnokság pénteken kezdődik, a magyarok elsőként az Eb-újonc észtekkel találkoznak a Papp László Sportarénában. A hatcsapatos csoport első négy helyezettje jut a nyolcaddöntőbe, a sorozatban harmadszor Eb-résztvevő házigazdák az észtek után a románokkal, az azeriekkel, a horvátokkal és a hollandokkal csapnak össze.

A magyar válogatott Eb-kerete: Bleicher Réka, Tálas Zsuzsanna, Liliom Rita, Dékány Bernadett, Szerencsés-Miklai Zsanett, Németh Anett, Sándor Renáta, Szakmáry Gréta, Török Kata, Gyimes Zsófia, Nagy Eszter, Pekárik Eszter, Molcsányi Rita, Tóth Fruzsina.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.