Shiffrin kicentizve, de megnyerte

2019. 02. 06. 13:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bizony, a kelleténél több hó úgy is gondot okozhat a svédországi Arében tegnap megkezdődött alpesisí-vb-n, ha nem a lejtőkre hull. Elég, ha belepi a stockholmi repülőteret. Így jó néhány járatot törölni kellett, több válogatott pedig – közte a francia és az olasz – tizenegy órás vonatozással bumlizott el az ország északi részében található téli sportközpontba.

De legalább a versenyzők eljutottak oda, nem úgy, mint a léceik, amelyeket teherautókon szállítottak, és a rossz útviszonyok miatt nem érkeztek meg a férfi lesiklók tegnapi edzésére. Amit éppen ezért meg sem rendeztek. Szerencsére a versenyprogramot nyitó női szuper-óriásműlesiklás mezőnye már korábban bekvártélyozta magát Aréba.

Az első arany Mikaela Shiffrin nyakába került, és ezen senki sem hördült fel, mert a 23 éves amerikai az idényben mind a három szuper-G-viadalt megnyerte, amelyiken elindult. Kedden , ha kicentizve is, belefért neki, hogy a pálya alsó szakaszán hibázzon, két századmásodperccel megelőzte az olasz Sofia Goggiát, öttel pedig a svájci Corinne Sutert.

A vb-n búcsúzó honfitársának, Lindsey Vonn-nak viszont balul sült el a verseny, a 82 világkupa-győzelmével az örökrangsorban második legenda hatalmasat bukott, a pályamunkások szabadították ki a védőhálóból. Nagyobb baj azonban nem történt, Vonn feltápászkodott, és a közönségnek integetve lecsúszott a célba. Tervei szerint a lesiklásban is megméreti magát – a keddinél nagyobb sikerrel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.