Szabotázst állapítottak meg Péni István indiai doppingügyében

A nemzetközi szövetség első döntése megszületett, nem korlátozzák az Európa-bajnok versenyzési jogait.

Magyar Nemzet
Forrás: Magyar Sportlövők Szövetsége2021. 05. 16. 12:39
null
Péni István szerint a külső körülmények kizárása a legnehezebb feladat a sportlövészetben Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Sportlövők Szövetsége ma kora délután az alábbi közleményt adta ki – erősen távirati stílusban.

„A 2021. márciusi Delhi Világkupán Péni István pozitív doppingmintát adott. Péni István kezdeményezte önkéntes felfüggesztését a Nemzetközi Sportlövő Szövetségnél (ISSF). Az ügy kivizsgálása a rendőrségen és a Magyar Sportlövő Szövetség Fegyelmi Bizottságánál is folyamatban van. A vizsgálat jelen szakaszában a szabotázs ténye megállapítható és ezt az ISSF számára is bemutattuk. Az ISSF-nél az első döntés megszületett, hogy nem korlátozzák a versenyzési jogait, így az önkéntes felfüggesztés feloldásra került. Az eszéki Európa-bajnokságon részt vehet. Az ügy lezárása és a végleges döntés az eszéki Európa-bajnokság után várható.”

Az ügyről részletesen itt írtunk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.