A Puskás Akadémiától elszenvedett vereséggel elköszönt a Vidi edzője

A 26. fordulóval lejárt Szalai Tamás mandátuma a Fehérvár élén. A három hetes bajnoki szünet után már Szabics Imre irányítja az NB I-ben a harmadik helyért küzdő csapatot.

Magyar Nemzet
2021. 03. 14. 22:25
NB I, mol fehérvár, Szalai Tamás
Szalai Tamás, a Fehérvár megbízott vezetõedzõje elköszönt Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem a srácoknak ezt az elmúlt egy hónapot, amíg megbízott edzőként vezethettem a csapatot. Nagy élmény volt velük dolgozni, partnerek voltak, úgy érzem, sikerült is kicsit felrázni őket egy nagyon rossz sorozat után, aminek eredményeképp a Magyar Kupában elődöntősök vagyunk, és amit természetesen szeretnénk megnyerni – Szalai Tamás a Puskás Akadémia vendégeként elszenvedett 1-0-s vereség után e szavakkal köszönt el a csapatától a Vidi honlapján.

Ezúttal is intelligensen, nem csupán sablonosan nyilatkozva.

Kicsit igazságtalan a futball

Magáról a találkozóról a következőket mondta:

– Jól kezdtük mérkőzést, sokkal többet volt nálunk a labda az első félidőben, kezdeményezőbbek voltunk, a hazaiak inkább kontrára játszottak. Két-három lehetőségünk is volt 45 perc alatt, csak a gól hiányzott a játékunkból. Az első félidőben nagyon sok minden viszontláttam abból, amit gyakoroltunk. Sajnos a második félidőben egy beadás után eltolódtunk és gólt kaptunk. Sajnálom nagyon, mert mindenki küzdött, mert előre, sok munkát beletett ebbe a meccsbe a csapat, mégsem járt érte pont. Ilyenkor kicsit igazságtalan a futball, mert összességében szerintem közelebb álltunk a győzelemhez. Természetesen nem adjuk fel az ezüstért folytatott harcot, hét bajnoki meccs van még a szezonban, bármi megtörténhet.

Szalai Tamás megbízott edzőként öt bajnoki mérkőzésen irányította a Fehérvárt, s ezeken két győzelem, egy döntetlen és két vereség a mérlege. Jobb, mint ebben az évben az elődjéé, Márton Gáboré, de talán valamivel rosszabb, mint amit vártak tőle. A 41 éves edző legnagyobb érdeme az, hogy a Magyar Kupában a legjobb négy közé kormányozta a Vidit, amihez bravúr is kellett, a csapat a nyolcaddöntőben a Ferencvárost verte ki. Felkészült, rokonszenves edzőt ismerhettünk benne, aki remélhetőleg kap még lehetőséget az NB I-ben.

„Nem szeretném elkiabálni”

– Nem szeretnék előre számolgatni a második hely miatt, meccsről-meccsre kell haladnunk, a szezon végén húzunk majd egy vonalat. Nem szeretnék elkiabálni semmit, de azt megígérhetem, hogy mindent megteszünk azért, hogy megtartsuk a második helyet – mondta Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője.

Nem szeretne, és mégis szeretne... Mindkettő érthető.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.