Valóság lett az MTK rémálma

Befejeződött a 2018-2019-es NB I-es labdarúgó-bajnokság, és így az utolsó fordulóig nyitva maradt kérdésekre is megszületett a válasz: a Debrecen végzett a dobogó harmadik fokán, a Bp. Honvédé a még nemzetközi szereplést érő negyedik hely és az élvonalba tavaly visszajutott MTK esett ki a másodosztályba a már korábban búcsúzó Haladás mellett.

2019. 05. 20. 12:09
null
Vogyicska Bálint is azok közé tartozott, akik megkönnyezték a kiesést Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ritka szerencsétlen, talán elátkozott csapat az MTK. Az utolsó körre kicsúszott a kezéből a saját sorsa, a győzelem is kevés lehetett a bennmaradáshoz, ahhoz a Diósgyőrnek és/vagy a Kisvárdának ki kellett volna kapnia, és a 33. fordulóban egyetlen pillanatig sem alakultak számára reményt keltően az eredmények.

A Bp. Honvéd vezető gólját Lencse László a középkezdésből kiegyenlítette ugyan, de utána rémálommá vált a mérkőzés: Kanta József piros lapot kapott, Djordje Kamber ismét vezetést szerzett a kispestieknek, Lencse kihagyta a tizenegyest, N’Gog kettőre, majd egy tökéletes kontra végén háromra növelte a Honvéd előnyét – így aztán teljesen közömbös volt, hogy mi történik Diósgyőrben és Kisvárdán.

Az MTK 1903 és 2010 között csak kétszer esett ki az élvonalból, ebben az évtizedben viszont már harmadszor, és ha belegondolunk, hogy tizenkét fordulóval korábban még az ötödik helyen állva a dobogóval kacérkodott, a vezetőknek és a játékosoknak is nehéz lesz elszámolniuk a gyászos tavaszi szerepléssel.

Vogyicska Bálint is azok közé tartozott, akik megkönnyezték a kiesést
Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi

Több játékos sírva fakadt a lefújás után, Kanta József pedig az M4 Sport mikrofonja előtt azt mondta, mindenkinek megvan a szerepe a szégyenletes tavaszi teljesítményben, így mindenkinek tükörbe kell néznie a klubnál.

A Debrecen élt a lehetőséggel, simán legyőzte hazai pályán a Paksot, így nem kellett törődnie az Újpest és a Bp. Honvéd eredményével, övé lett a harmadik hely. A Loki már az első félidő derekán két góllal vezetett a túlságosan is nyugodtnak tűnő paksiak ellen.

A kispestiek sem lehetnek elégedetlenek, a negyedik hely számukra indulást jelent az Európa-ligában, ha a jövő héten megnyerik a Magyar Kupát, akkor azért, ha nem, akkor úgy kerülnek ki a nemzetközi porondra, hogy az ezüstérmes Mol Vidi kupagyőztesként szerez erre jogot.

Hoppon maradt viszont az Újpest, amely a múlt heti hazai vereség után most az ellenfélnek nem sok gondot okozva kikapott a kieséstől a tavalyi idényhez hasonlóan az utolsó fordulóban megmenekülő Diósgyőrtől. A hazai együttes telt ház előtt játszott, tizenkétezer szurkoló ünnepelte az élvonalbeli tagság újabb megőrzését.

Nem bízta a véletlenre a megmenekülést a Kisvárda sem. Az NB I újonca azt a Mezőkövesdet fogadta, amely már dobogós nem lehetett, ki sem eshetett, tehát tét nélkül futballozta le az utolsó két fordulót. Mégis megnehezítette a házigazda dolgát, ám a Kisvárda nyert, és nyáron megkezdheti a második évét futballunk élvonalában.

NB I, 33. forduló

Diósgyőr–Újpest 3-0 (1-0), Diósgyőr, 12 203 néző, jv.: Iványi. Gól: Tajti (36.), Korbély (82.), Hasani (91.); MTK–Honvéd 1-4 (1-1), Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2500 néző, jv.: Andó-Szabó. Gólok: Lencse (21.), ill. Holender (20.), Kamber (53.), N’Gog (75., 90.); Debrecen–Paks 4-1 (3-1), Nagyerdei Stadion, 6000 néző, jv.: Erdős. Gólok: Szécsi (18., 33.), Bódi (23.), Tőzsér (52., 11-esből), ill. Cseke (30.); Puskás A.–FTC 1-1 (0-0), Felcsút, Pancho Aréna, 3865 néző, jv.: Pintér. Gól: Nagy Zs. (52.), ill. Lanzafame (60.); Haladás–Vidi 1-1 (0-0), Szombathely, 3340 néző, jv.: Pillók. Gól: Priskin (67.), ill. Németh M. (80., öngól); Kisvárda–Mezőkövesd 2-1 (1-0), Kisvárda, 3385 néző, jv.: Kassai. Gól: Cukalasz (25., 58.), ill. Dragóner (86.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.