Hihetetlen, de igaz: valóban Huszti lesz Dzsudzsák edzője

A Gyirmót elleni vereség másnapján edzőt váltott a labdarúgó NB II listavezetője, a bajnokságot öt pont előnnyel vezető Debrecen. Kondás Elemér helyett a jövőben a korábbi 51-szeres válogatott szélső, az edzői tapasztalatokkal nem rendelkező Huszti Szabolcs és a segítője, Toldi Gábor irányítja a DVSC-t.

Magyar Nemzet
2021. 02. 16. 11:43
null
Bemutatták a Loki új edzőit Fotó: Kiss Annamarie Forrás: Hajdú-bihari Napló
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem tegnap kezdődött a Loki válsága. Valószínűtlennek tűnik, hogy egy vereség másnapján már be is mutatják az új edzőt egy csapatnál, így élünk a gyanúperrel, hogy nem a Gyirmót elleni hazai 2-0-s zakó volt az utolsó csepp a pohárban. A korábban veretlenül bajnokságot nyert Kondás Elemér sorsa már korábban eldőlt.

Az sem a véletlen műve, hogy a hétfői vereség után nem sokkal megjelentette a levegőben lógó edzőváltás hírét a Nemzeti Sport és a Csakfoci. Ma délelőtt Kondás menesztése több volt, mint fikció. Már csak az időzítés volt kérdéses, de ez sem sokáig. Tíz óra előtt kiderült, hogy egy óra múlva lesz kép az új edző személyéről.

Voltak problémák a Lokinál: a Szolnok elleni hazai 2-1-es vereség után Bódi Ádám lemondott a csapatkapitányi karszalagról, helyette Dzsudzsák Balázst választották meg a társai. Ez február elején történt, miután megszakadt a DVSC 17 meccses veretlenségi sorozata. Az ominózus Gyirmót elleni mérkőzés előtt már tapintani lehetett a feszültséget az öltözőben. Ekkor már lehetett sejteni, hogy a debreceni vezérkar nem a fél csapat lecserélésével, hanem új edző kinevezésével igyekszik megoldani a válságot.

Tőzsér Dániel sportigazgató felvette a kapcsolatot a játékosként hozzá hasonlóan szintén Vladan Filipovics ügynökségéhez tartozó Huszti Szabolccsal. Az 51-szeres válogatott labdarúgó az előző szezon végén fejezte be pályafutását. Szeptemberben lett a Mol Fehérvár sporttanácsadója, majd november végén távozott a klubtól. Huszti tehát elérhető volt, rajta kívül Toldi Gábor neve is felvetődött az ő segítőjeként.

A két játékos, és Huszti Szabolcs egymás kárára tudott a saját posztján játszani a válogatottban. Most változik a felállás: alárendelt viszonyba kerülnek a felek. Huszti Szabolcs (és Toldi Gábor) lesz Dzsudzsák Balázs edzője a Debrecennél. A futball tényleg kiszámíthatatlan.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.