Variációk egy témára

Előzetesen legfeljebb egy vereséggel kalkuláltunk a férfikézilabda BL második játéknapján, mégis kettő lett belőle. A Szeged párizsi vereségét könnyebb feldolgozni, elvégre a hazai pályán 46 mérkőzés óta veretlen PSG-től ki lehet kapni. Jobban fáj a Veszprém botlása, s nem az ellenfél minősége, inkább a mutatott játék miatt.

2019. 09. 23. 14:15
null
Petar Nenadics (piros mezben) nem tudott érvényesülni a kieli védők szorításában Fotó: MTI/Bodnár Boglárka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kicsattantak az önbizalomtól a szegedi játékosok, miután a Bajnokok Ligája-csoportkör első játéknapján hazai pályán legyőzték a Barcelonát. Adva volt tehát a recept, ezt a formát kellett átmenteni a hazai pályán, a Stade Pierre de Coubertinben 46 találkozó óta veretlen francia sztárcsapat, a Paris SG ellen.

Ehhez képest gyatrán kezdett a magyar ezüstérmes, a sportág zsenije, Nicola Karabatic vezérletével 3-0-ra elhúzott a PSG. A kiválóan védő Mikler Roland, Jorge Maqueda, Bodó Richárd és a nyáron igazolt szerb szélső, Bogdan Radivojevics révén visszakapaszkodott a Szeged, sőt átvette a vezetést (8-9). A sokktól magához tért a – hazai pálya minden előnyét élvező – francia csapat, és kétgólos vezetéssel zárta az első félidőt. Nem ígérkezett könnyűnek a folytatás, már csak azért sem, mert a Barca ellen is a második félidőben esett vissza a Tisza-partiak játéka. Párizsban egy ideig másképp alakult: egyenlített a Szeged, de megint jött a rövidzárlat, egy bő hétperces gólcsend formájában. A PSG pedig élt az eséllyel, felhizlalta a különbséget és már nem engedte felzárkózni a magyar csapatot, ­30-25 lett a vége.

Petar Nenadics (piros mezben) nem tudott érvényesülni a kieli védők szorításában
Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Ha létezik rajt-cél győzelem, akkor kell lennie rajt-cél vereségnek is. Az előző szezon BL-döntőse, a Telekom ­Veszprém végigrohant az eredmény után a THV Kiel ellen, de nem tudta utolérni a német csapatot. Már a kezdet is vészjósló volt, két perc után megsérült Sterbik Árpád, a vajdasági kapust a nyáron igazolt szerb Vladimir Cupara váltotta, de ő nem tudott felnőni az ellenoldalon ihletett formában védő dán világbajnok, Niklas Landin szintjére. A Kiel mindkét félidőben három góllal volt jobb, a 37-31-es vereség után csalódottan értékelt David Davis, a Veszprém edzője. „A Kielnél minden kitűnően működött. Mi jól kezdtünk, de utána semmi sem sikerült. Szörnyű nap volt, talán az eddigi legrosszabb, amióta itt vagyok Veszprémben.”

A kijózanító vereség egyetlen pozitívuma, hogy nem a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában történt, hanem a csoportkörben.

Női szeszély a Balaton-parton

A semleges szurkolók biztos kiválóan szórakoztak, de a siófoki és fradista drukkereket feltehetően az infarktus kerülgette a női kézilabda NB I szombati rangadóján. A tavalyi szezon bronzérmese, a Siófok már a hetedik percben – szándékosnak minősített szabálytalanság miatt – elveszítette a piros lappal kiállított korábbi ferencvárosi Tomori Zsuzsannát, ám ez nem látszott az eredményen: az EHF-kupagyőztes öt góllal is vezetett az első félidőben, a szünetre egyre olvadt a Balaton-partiak előnye. A folytatásban fordított, 30-24-re meglépett a Ferencváros, de a Siófok kiegyenlített, sőt az utolsó percben a győzelemért támadhatott, de hibázott. Lehetett volna még egy utolsó csavar a történetben, de az FTC nem tudta kihasználni a meccslabdát, mert kifutott az időből, 31:31 lett a vége. Az előző szezonban második helyen végzett Ferencváros a vesztett pontokban jobban áll a Siófoknál, igaz, utóbbi már játszott a címvédő Győr ellen. (Sz. L.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.