Billie Jean King Kupa lett a tenisz Fed Kupa új neve

A Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) Billie Jean King Kupára nevezte át a Fed Kupa női csapatversenyt, amelynek döntőjét a következő három évben Budapesten rendezik.

Forrás: MTI2020. 09. 17. 17:56
KING, Billie Jean
London, 2019. június 27. Billie Jean King legendás amerikai teniszezõ, az elsõ, 1963-ban megrendezett Fed Kupa-gyõztes amerikai válogatott tagja a londoni Queen's Tennis Clubban tartott sajtótájékoztatón 2019. június 27-én. Az eseményen bejelentették, hogy Magyarország rendezi meg az átszervezés alatt álló nõi tenisz Fed Kupa döntõjét 2020-ban, 2021-ben és 2022-ben. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ITF csütörtökön jelentette be, hogy az 1963-ban életre hívott sorozat a jövőben az amerikaiak egyesben, párosban és vegyes párosban összesen 39-szeres Grand Slam-bajnokának a nevét viseli, aki hétszer hódította el a Fed Kupa trófeáját.

A Fed Kupa átszervezése tavaly kezdődött el, amikor a világszervezet 18 millió dollárra növelte az összdíjazást – melyből 12 milliót kapnak a játékosok –, ezzel egy rangra emelte a férfi Davis Kupával. A 12 csapatos döntő rendezési jogát tavaly Budapest nyerte el, így 2022-ig a Papp László Sportaréna ad otthont az egyhetes tornának, az idén áprilisi eseményt azonban a koronavírus-járvány miatt jövőre halasztották.

David Haggerty, az ITF elnöke kiemelte, hogy a 76 éves Billie Jean King tagja volt 1963-ban az első Fed Kupán győztes amerikai válogatottnak.

A legendás játékos februárban részt vett az áprilisra tervezett döntő sorsolásán is a budapesti Szépművészeti Múzeumban. Akkor a magyarok a címvédő francia és az orosz csapatot kapták ellenfélül.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.