Filmek, amiket semmiképp sem szabad kihagyni a jövőben

Akár a mozivásznon, akár a tévé képernyőjén tekintjük meg, ezekben a filmekben nem fogunk csalódni.

Forrás: origo.hu2020. 10. 03. 13:00
CLOONEY, George
Los Angeles, 2019. május 8. George Clooney amerikai színész a Catch 22 (A 22-es csapdája) címû televíziós minisorozat bemutatóján a Los Angeles-i Hollywood TCL Chinese Szinházában 2019. május 7-én. MTI/EPA/Nina Prommer Fotó: Nina Prommer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus-járvány miatt számos hollywoodi premiert jövőre halasztottak, de így is bőven lesz mit nézni a filmrajongóknak az utolsó negyedévben, mivel a pandémia miatt minden eddiginél több nagyszabású (olykor mozikba szánt) nagyjátékfilm debütál Magyarországon is elérhető streamingszolgáltatókon. Jöjjenek azok a filmek, amik a streamingszolgáltatók vagy a mozik kínálatában jelennek meg hamarosan.

Nocturne

A film egy zeneakadémia kompetitív világában játszódik, viszont mégis elsősorban Dario Argento Sóhajok című 1977-es kultfilmjét idézi a horrorba forduló cselekmény és a látványos képi világ. Az alkotás Október 13-án debütál az Amazon Prime-on.

A Manderley-ház asszonya

Október 21-én a Netflixen debütál Daphne Du Maurier klasszikus regényének legújabb adaptációja Armie Hammer, Lily James és Kristin Scott Thomas főszereplésével.

Történetek a végtelenségről

Október 29-én érkezik a mozikba a svéd Roy Andersson legújabb filmje, amiért Andersson a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában elnyerte a legjobb rendezés Ezüst Oroszlán-díját. A filmnek magyar vonatkozása is van, operatőre az Egy galamb leült egy ágra, hogy tűnődjön a létezésről után ismét Pálos Gergely volt.

Freaky

November 13-án a mozikba érkezik ez a furcsa című horrorvígjáték Vince Vaughn főszereplésével, ismét csak Jason Blum stúdiójából, Christopher Landon rendezésében. A filmben a sorozatgyilkosos slasher horrort házasította össze egy abszurd vígjáték-alműfajjal, csak most nem időhurok, hanem test- és nem-csere bonyolítja a cselekményt.

Nincs idő meghalni

Visszatér Ralph Fiennes, Naomie Harris, Ben Whishaw, Jeffrey Wright, Léa Seydoux és Christoph Waltz, az új Bond-lányok szerepében Lashana Lynch és Ana de Armas mutatkoznak be, a Bond-gonosz pedig az Oscar-díjas Rami Malek (Freddie Mercury a Bohém rapszódiá-ból) lesz.

Fuss

A Sarah Paulson nevével fémjelzett thrillert eredetileg májusban – anyák napján – mutatták volna be, de a koronavírus-járvány miatt elhalasztották a premiert: november 20-án a Hulu mutatja be, Magyarországon viszont a tervek szerint mozikba kerül egy héttel később. Az alkotásban egy mozgáskorlátozott tinilány számára válik terhessé anyja törődése.

Sound of Metal

December 4-én az Amazonon debütál Darius Marder első nagyjátékfilmje, amiben Riz Ahmed (Éjjeli féreg, Aznap éjjel, Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet, Venom) egy drogfüggőségből felépült dobost játszik, aki rohamosan veszíti el a hallását.

Free Guy

December 10-én érkezik a mozikba Ryan Reynolds a videojátékok mechanizmusaival játszadozó filmje, amiben egy unalmas életet élő banki alkalmazott rájön, hogy valójában háttérszereplő egy nyílt világú videojátékban, a Free Cityben, öntudatra ébredésével pedig elindul a hőssé válás útján is.

Dűne

Egy héttel később, december 17-én fut be a mozikba a Magyarországon forgatott Dűne, Denis Villeneuve (Szárnyas fejvadász 2049, Érkezés, Sicario) rendezése Frank Herbert kultikus sci-fijéből illusztris színészgárdával: olyanokkal a főbb szerepekben, mint Timothée Chalamet, Jason Momoa, Rebecca Ferguson, Stellan Skarsgård, Zendaya, Oscar Isaac, Dave Bautista, Josh Brolin, Javier Bardem, és Charlotte Rampling.

The Midnight Sky

George Clooney mostanában nem csak a képernyő, de a filmek hátterében is előszeretettel lubickol, Netflixes rendezésének pontos premierdátuma még nincs, de a tervek szerint az év utolsó hónapjában debütál a streamingszolgáltatón. A sztár által rendezőként, főszereplőként és producerként is jegyzett sci-fiben egy magányos tudós próbálja az Északi-sarkról megakadályozni, hogy egy csapat asztronauta (élen Felicity Jones karakterével) visszatérjen a poszt-apokaliptikus Földre.

Fotó: MTI/EPA/Nina Prommer

A filmek további részleteiről az alábbi linkre kattintva olvashat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.