időjárás 1°C Paula , Vanda 2023. január 26.
logo

Humoros videóban mutatja be Győrfi Pál a defibrillátor használatát

Forrás: metropol.hu
2020.10.08. 17:06
Humoros videóban mutatja be Győrfi Pál a defibrillátor használatát

Ismét egy vicces, magyar sztárokkal teli videóban jelent meg az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál. Az izgalmas jelenetek mellett egy nagyon fontos dologra is felhívják a figyelmet a kampányon belül – írja a Metropol.hu.

Ne parázz, sokkolj! – Újraélesztés defibrillátorral címmel indított ismeretterjesztő kampányt az Országos Mentőszolgálat Alapítvány. Egy humoros videóban Győrfi Pál és a Valami Amerika sztárjai részletesen bemutatják, hogyan is kell használni ezt a nem is annyira bonyolult eszközt, hogy ha arra kerülne a sor, te is életet menthess.

Baláék visszatértek, és Győrfi Pál segítségével megmutatják, hogyan kell használni ezt az életmentő készüléket. Túszejtés, kommandósok és egy defibrillátor – a Valami Amerika szereplői ezúttal is a tőlük megszokott lazasággal és poénokkal segítenek nekünk az újraélesztési ismeretek elsajátításában – olvasható az Országos Mentőszolgálat Alapítvány közösségi oldalán posztolt videó mellett. Október 16-a az újraélesztés nemzetközi napja. Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány társadalmi ismeretterjesztő programjának célja elérni, hogy

 • tovább javuljon az újraélesztési tudás és hajlandóság Magyarországon, és
 • minél több ember tudjon róla, hogy országszerte rendelkezésre állnak nyilvánosan elérhető defibrillátorok, használatuk pedig a laikusok számára is egyszerű, így nincs mitől félnünk.
 • A kampányfilmről egy werkfilm is készült, ahol a kulisszák mögé is betekinthetsz, a színészek titkokat és érdekességeket árulnak el. A werkfilm megtekintéséhez és a teljes cikk eléréséhez IDE kattints.

  A generációk közötti együttműködés erős Magyarországon

  A generációk közötti szövetség mindennél fontosabb a koronavírus-járvány idején, ezért erősíti a kormány a fiatalok és az idősek közötti együttműködést – mondta Hollik István, a Fiatal Családosok Klubja csütörtöki idősek napi rendezvényén.

  A kereszténydemokrata országgyűlési képviselő a Féltő szeretettel! című, a Kopp Mária intézetben tartott konferencián azt hangoztatta, fizikailag és egzisztenciálisan is meg kívánják védeni az idősebbeket, és nem hagyják, hogy a liberális világnézet szembefordítsa egymással a generációkat.

  Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt hangoztatta, a járvány második hulláma még inkább a közösségi felelősségvállalás időszaka, ezért ha áldozatokkal is jár, mindenkinek be kell tartani a korlátozásokat. Arra hívta fel a figyelmet, hogy bár a járvány leginkább a fiatalabbak körében terjed, az a fertőzéslánccal eljut az idősebbekhez, akikre nézve a szövődmények kockázata nagyobb.

  Győrfi Pál szerint a távol-keleti filozófiai szemlélet segíthet a járvány legyőzésében; eszerint az ellenségeinkkel szembeni harcban akkor lehetünk eredményesek, ha tanulunk tőlük. Szerinte mivel a vírus terjedésére az egyszerűség, a következetesség és kapcsolatkeresés jellemző, ezért a védekezésben ezekre tekintettel kell lenni.

  Azt hangoztatta, úgy kell az országot működésben tartani, hogy közben az egészségben esett károkat mérsékelni tudják. Közölte, bízik abban, hogy hamarosan sikerül leküzdeni a járvány második hullámát, szerinte, ahogy tavasszal, most „együtt újra sikerülhet”.

   

  Hírlevél feliratkozás
  Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.