Sasvári Sándor rendkívül nehéz helyzetbe került a vírus miatt

A Madách Színház oszlopos lovas-sportegyesületével próbálja fenntartani magát előadásai lemondása után.

Forrás: borsonline.hu2020. 11. 19. 13:52
Sasvri Sndor
Budapest, 2018. március 23. Sasvári Sándor Jászai Mari-díjas és EMeRTon-díjas színmûvész, énekes a Hogy volt?! címû tv-mûsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A mûsorban Varga Miklós énekes, színmûvész, rockzenész munkásságát idézték meg a meghívott vendégek. MTVA Fotó: Zih Zsolt Fotó: Zih Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Őszintén beszélt a koronavírus-járvány okozta nehézségekről Sasvári Sándor. A Madách Színház oszlopos tagja nem tagadja, hogy problémákkal küzd: miután lemondták minden előadását, lovas-sportegyesületével próbálja fenntartani magát – olvasható a borsonline.hu-n.

– Borzalmas a helyzet! Nem akarok panaszkodni, de mi, művészek most segítség nélkül maradtunk.

Próbálom a csekkeket szortírozni, hogy mit tudok befizetni és mit nem. Felkérés egyáltalán nincs, minden előadást rég lemondtak, pedig már kezdtek jól alakulni a dolgok. Utoljára szeptemberben álltam színpadon, és legközelebb márciusban játszanék újra Az Operaház Fantomjában. Hogy lesz-e ebből valami? Ki tudja, nagyon bizonytalan a helyzet – mondta el a Ripostnak Sasvári Sándor, aki igyekszik a B-megoldásra koncentrálni.

Sasvári Sándor Jászai Mari-díjas és EMeRTon-díjas színmûvész
MTVA Fotó: Zih Zsolt

– Az én esetemben annyi a könnyebbség, hogy van egy lovas-sportegyesületem, ahol bérben tartok lovakat, illetve van néhány tanítványom is, akiket lovagolni tanítok. A bevétel azonban aprópénz a fenntartási költségek mellett, inkább viszi a pénzt, mint hozza, de a lovakat fönt kell tartani. Ők nem láthatják kárát annak, hogy vírushelyzet van, a zabot, a tápot biztosítanom kell számukra. Erőmön felül próbálkozom, fenntartani a helyzetet, de nem szeretnék panaszkodni. A legfontosabb, hogy én és a családom egyelőre egészségesek vagyunk, nem kaptuk el a vírust – remélem, nem is kerül sor rá – mondta.

A nehézségek ellenére a színész úgy érzi, időben döntött a kormány a szigorításokról, amelyek, ha nehézségeket is okoznak, segítenek majd kilábalni a lakosságnak a járványhelyzetből.

– Mindenkinek azt üzenném, hogy fel a fejjel, gondolkodjunk vidáman és csak előre szabad nézni!

Amíg a lovainknak, kutyáinknak, macskáinknak jut táp, addig nincs nagy baj

– fogalmazott bizakodva.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.