Végül nem vették meg a világ leghíresebb bikinijét

Nem talált új gazdára Ursula Andress svájci filmsztárnak az első James Bond-filmben viselt bikinije egy csütörtöki online aukción Los Angelesben.

Forrás: MTI2020. 11. 13. 20:32
null
AUKCIÓ Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hollywood leghíresebb emléktárgyait felvonultató kétnapos aukció egyik legizgalmasabb tételeként beharangozott

elefántcsontszínű bikini kikiáltási ára 300 ezer dollár (90 millió forint) volt,

ám a szakértők előzetesen úgy becsülték, hogy akár félmillió dollárt is megérhet egy licitálónak.

Ursula Andress az első Bond-filmben, az 1962-es Dr. Nóban viselte a legendás kétrészes fürdőruhát, amely egycsapásra kora szexszimbólumává tette a színésznőt.

A Honey Rydert alakító színésznő volt az első Bond-lány. A filmben a tengerből sétált ki a partra, kezében kagylók, csípőjén széles öv tőrhüvellyel.

Ruscheinsky a kivárás taktikájára játszott, ezért nem licitált
Fotó: PEXELS

A németországi Bad Rappenauban működő BikiniArtMuseum tulajdonosa, Alexander Ruscheinsky is érdeklődött a bikini iránt, ám végül úgy döntött, hogy nem licitál.

„Azt mondtuk magunknak: soha ne legyél első licitáló”

– mondta Ruscheinsky, aki szerint könnyen lehet, hogy a bikini idővel alacsonyabb kikiáltási áron bukkan fel egy másik aukción.

A múzeumtulajdonos végül egy Liz Taylor által 1957-ben viselt fürdőruhát vásárolt meg négyezer dollárért.

A csaknem ezer filmtörténeti relikviát felvonultató online aukció pénteken folytatódott.

Elárverezik Connery első James Bond-filmben használt pisztolyát

A néhai Sean Connery használta az első James Bond-filmben a pisztolyt, amely egy decemberi hollywoodi árverés fénypontja lesz.

A félautomata Walther PP maroklőfegyver leütési ára elérheti a 150-200 ezer dollárt (45-60 millió forint) is – véli a december 6-i árverést szervező Julien’s Auctions.

A képsor, amelyben az árverésre kerülő pisztolyt egy kisebb, PPK-modellel együtt használta a Dr. No című 1962-es kalandfilmben az október 31-én, 90 évesen elhunyt Oscar-díjas filmsztár, a 007-es széria egyik fő ikonikus jelenete.

Ugyanez a pisztoly 2006-ban egyszer már árverésre került, akkor 106 ezer dollárért cserélt gazdát.

Az emblematikus pisztolyon kívül a további 500 leghíresebb hollywoodi emléktárgyat bocsájtják áruba az aukción, köztük a sisakot, amelyet Tom Cruise viselt a Top Gun című filmben, valamint Michelle Obama egy ruháját, az elsőt, amely árverésre került a volt first ladytől.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.