időjárás 17°C Janka , Zsanett 2023. május 30.
logo

Bőrszínük miatt utasították vissza a Grammy-jelölésüket

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG
2021.01.06. 18:38
Bőrszínük miatt utasították vissza a Grammy-jelölésüket

A három zenészt a gyerekzenei album kategóriában jelölték volna a neves díjra.

Visszautasította a Grammy-jelölést három előadó, akiket a gyerekzenei album kategóriában jelöltek a neves díjra. A lépést azzal indokolták, hogy a kategóriában minden jelölt fehér bőrű. Az érintett előadók Alastair Moock, a The Okee Dokee Brothers és a Dog on Fleas.

Alastair Moock szerint egy ilyen év után nem jó, hogy csak fehér bőrű jelöltek vannak. Bár ő maga szeretne Grammy-díjat kapni, nem így, amikor a pálya nem mindenki számára kiegyenlített.

A The Okee Dokee Brothers egyik tagja pedig azt mondta, hogy úgy vélték, a visszalépéssel tudnak a legjobban tiltakozni és kiállni azon színes bőrű emberek mellett, akiket sokszor kihagynak a jelölésekből. Szerinte az ő csapatuk nem csak abból áll, hogy fehérek gitároznak a gyerekeknek, ők be akarnak fogadni mindenféle zenét a közösségükbe.

Grammy-díj rap kategóriájának jelöltjei között szinte minden évben az afroamerikai zenészek vannak többségben
Fotó: FLICKR

Mindeközben a Not the Bee oldala arra mutatott rá, hogy az elmúlt években a gyerekzenei kategóriában volt színes bőrű nyertes, erről viszont már nem számoltak be a visszalépő zenészek. Emellett azzal sem foglalkoztak, hogy más kategóriákban, például a rapnél, szinte csak színes bőrűek vannak a jelöltek között.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.