Kevin Hart és Cate Blanchett Budapesten forgatja új filmjét

A horrorfilmjeiről (Kabinláz, Motel), színészi szerepeiről (Becstelen brigantyk) és a Bruce Willis nevével fémjelzett Bosszúvágy remake-ről ismert Eli Roth rendezi Budapesten a Borderlands című filmet Kevin Hart és Cate Blanchett főszereplésével – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 01. 30. 19:19
Hart, Kevin
Los Angeles, 2019. december 10. Kevin Hart amerikai színész a Jumanji: A következõ szint címû filmjének bemutatóján Los Angelesben 2019. december 9-én. MTI/EPA/David Swanson Fotó: David Swanson
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sikeres videojátékon alapuló film egy Pandora nevű bolygón játszódik, Kevin Hart pedig egy Roland nevű, katonából lett zsoldost alakít majd.

A Borderlands-ban Kevin Hart olyan szerepben tűnik majd fel, amilyenben még soha. Új oldalát mutatja majd meg a közönségnek – mondta Roth a két éve súlyos autóbalesetet szenvedett komikus színész akcióhősi szerepéről.

A film forgatókönyvét Craig Mazin írta, az HBO Csernobil című sikersorozatának alkotója.

A magyar filmgyártást méltatta a The Hollywood Reporter

Mint a lap felidézte, a stúdióknak Magyarországon is le kellett állnia, de a fertőzöttek alacsony száma miatt az utolsók között kellett felfüggeszteni a produkciós munkákat. „Az okos tervezés és az együttműködő, filmipart támogató kormány miatt az ország stúdiói nyár elején az elsők között üdvözölték a nemzetközi produkciókat” – fogalmazott a hollywoodi lap.

„Az első hullám után természetesen sok nemzetközi produkció elhagyta Magyarországot, de júniusra szinte mindegyik visszatért, folytatta, vagy újrakezdte a forgatást. 2020-ban húsz filmes produkciót fejeztünk be” – szólaltatta meg a cikk Káel Csaba filmügyi kormánybiztost.

A Zendaya és Timothée Chalamet közreműködésével, Denis Villeneuve rendezésében készülő Dűne forgatása tavaly júliusban lényegében befejeződött, de a produkció néhány új jelenet felvétele miatt még visszatért a budapesti Origo Stúdióba. Az Amazon Prime Birds of Paradise című drámájának forgatása Sarah Adina Smith rendezésében februárban kezdődött Magyarországon, de márciusban le kellett állni a produkciónak, végül augusztusban tudtak visszatérni, hogy befejezzék.

Adam Goodman, a MidAtlantic Films magyar produkciós vállalat tulajdonosa a The Hollywood Reporternek elmondta: nagy eredménynek tartja, hogy minden kihívás ellenére sikerült tovább folytatniuk a munkát. Hozzátette, hogy náluk készül a Lionsgate Borderlands című filmje Cate Blanchett és Kevin Hart közreműködésével, a Paramount TV Jack Ryan című sorozatának harmadik évada és egy Marvel-film is. Mint mondta, nyárig teljesen be vannak táblázva, és remélhetőleg ez lesz az utolsó olyan időszak, amelyet még a Covid–19-protokoll szerint kell végigcsinálniuk.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.