időjárás 5°C Virgil 2022. november 27.
logo

A dollárbaloldal három hazugságát cáfolta Rákay Philip + videó

Mi lesz a neve Zorrónak és James Bondnak, ha nők lesznek?

Forrás: v4na hírügynökség
2021.01.07. 09:30
Mi lesz a neve Zorrónak és James Bondnak, ha nők lesznek?

A nemek közötti egyenjogúság jegyében a jövőben több ikonikus férfi hős, többek között Zorro és a legendás 007-es ügynök, James Bond szerepét is női színészek alakítják majd. A Deadline magazin december 9-én írt arról, hogy az új Zorro sorozatban a Modern Family sorozatban játszó Sofia Vergara alakítja majd a főhőst, a 007-es ügynököt pedig Daniel Craig helyett egy színes bőrű brit színésznő, Lashana Lynch formálja meg a legújabb Bond-filmben.

Lashana Lynch brit színésznő lesz az új „James” Bond
Fotó: MTI/EPA

A YouGov decemberben készített felmérést 1003 francia állampolgár megkérdezésével, melyből kiderült, hogy a válaszadók 52 százaléka támogatja az ötletet, hogy a 007-es ügynök és Zorro szerepét nők játsszák.

Sofia Vergara kolumbiai színésznő lesz az új Zorro

A vélemények nemenként és életkor szerint változnak. A megkérdezett nők 57 százaléka helyesli a filmkészítők döntését, a férfiaknál ez az arány csak 47 százalék.

A fiatalabb generáció nyitottabbnak tűnik a mozifilmek hőseinek feminizálódására. A 18 és 34 év közötti korosztály tagjainak csaknem kétharmada, 63 százalék tartja jó ötletnek, hogy női színész formázza meg a 007-es ügynököt és Zorrót, míg az 55 éveseknél csak 43 százalék ért egyet a filmkészítők forradalmi ötletével.

Arra a kérdésre, hogy miért tetszik nekik a férfi szerepek feminizációja, az ötlet támogatóinak 59 százaléka úgy felelt, hogy ezzel pozitív irányba mozdul el a férfiak és nők közötti egyenlőség, 51 százalék szerint ezzel lehetővé válik a különböző értelmezés, 40 százalék pedig úgy véli, hogy ez a változás modernizálni fogja a szóban forgó sorozatokat.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.