Mi lesz a neve Zorrónak és James Bondnak, ha nők lesznek?

A jövőben több ikonikus férfi hős, többek között Zorro és a legendás 007-es ügynök szerepét is női színészek alakítják majd.

Forrás: v4na hírügynökség2021. 01. 07. 9:30
Lynch, Lashana
London, 2020. november 6. A 2020. november 6-án közreadott képen Lashana Lynch brit színésznõ fotózáson vesz részt a nagy-britanniai színházi produkcióknak és színészeknek járó díjak átadásán (Theatre Awards) Londonban 2019. november 24-én. Lynch fogja alakítani az új 007-es ügynököt, miután a Nincs idõ meghalni várhatóan 2021-ben bemutatásra kerülõ brit-amerikai akciófilmben Daniel Craig utolsó alkalommal lesz látható James Bond szerepében. MTI/EPA Fotó: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemek közötti egyenjogúság jegyében a jövőben több ikonikus férfi hős, többek között Zorro és a legendás 007-es ügynök, James Bond szerepét is női színészek alakítják majd. A Deadline magazin december 9-én írt arról, hogy az új Zorro sorozatban a Modern Family sorozatban játszó Sofia Vergara alakítja majd a főhőst, a 007-es ügynököt pedig Daniel Craig helyett egy színes bőrű brit színésznő, Lashana Lynch formálja meg a legújabb Bond-filmben.

Lashana Lynch brit színésznő lesz az új „James” Bond
Fotó: MTI/EPA

A YouGov decemberben készített felmérést 1003 francia állampolgár megkérdezésével, melyből kiderült, hogy a válaszadók 52 százaléka támogatja az ötletet, hogy a 007-es ügynök és Zorro szerepét nők játsszák.

Sofia Vergara kolumbiai színésznő lesz az új Zorro

A vélemények nemenként és életkor szerint változnak. A megkérdezett nők 57 százaléka helyesli a filmkészítők döntését, a férfiaknál ez az arány csak 47 százalék.

A fiatalabb generáció nyitottabbnak tűnik a mozifilmek hőseinek feminizálódására. A 18 és 34 év közötti korosztály tagjainak csaknem kétharmada, 63 százalék tartja jó ötletnek, hogy női színész formázza meg a 007-es ügynököt és Zorrót, míg az 55 éveseknél csak 43 százalék ért egyet a filmkészítők forradalmi ötletével.

Arra a kérdésre, hogy miért tetszik nekik a férfi szerepek feminizációja, az ötlet támogatóinak 59 százaléka úgy felelt, hogy ezzel pozitív irányba mozdul el a férfiak és nők közötti egyenlőség, 51 százalék szerint ezzel lehetővé válik a különböző értelmezés, 40 százalék pedig úgy véli, hogy ez a változás modernizálni fogja a szóban forgó sorozatokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.