időjárás 2°C Taksony 2022. november 29.
logo

Az Alzheimer-kóros Tony Bennett Lady Gagával készített új albumot

Forrás: MTI
2021.02.02. 11:55
Az Alzheimer-kóros Tony Bennett Lady Gagával készített új albumot

Az Alzheimer-kórja miatt évek óta visszavonultan élő Tony Bennett új albumot készített Lady Gagával, a lemez még idén megjelenik.

Bennett felesége, Susan az AARP magazin hétfőn megjelent számában beszélt arról, hogy a 94 éves énekest 2016-ban Alzheimer-kórral diagnosztizálták. Mint mondta, már nem képes egyedül döntéseket hozni.

Lady Gaga és Tony Bennett közös dzsesszlemezét népszerűsíti a brüsszeli városházán 2014. szeptember 22-én
Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand

Ennek ellenére készített egy új albumot Lady Gagával, akivel 2014-ben már együtt dolgozott a Cheek to Cheek című lemezen.

A magazin szerint az új lemez felvételeit 2018 és 2020 között rögzítették. Mint írták, Bennett hangja még mindig a régi, de a felvétek alatt előfordult, hogy az énekesnő látva az idős énekes elveszettségét, sírva fakadt.

A 18-szoros Grammy-díjas Bennett az 50-es években kezdte pályafutását. Az énekes továbbra is derűs, de állapota egyre romlik – mesélte felesége. – Rákérdez, hogy mi az az Alzheimer, de nem érti meg – magyarázta.

Orvosa, aki 2016-ban a betegséget megállapította, akkor azt tanácsolta a családjának, ösztönözzék rá, hogy énekeljen és lépjen fel, ameddig csak ez élvezetet nyújt számára.

Az online térbe költözik a Müpa tehetségbörzéje, a Jazz Showcase

A Müpa egyik missziója a fiatal zenei tehetségek támogatása, amely a mostani pandémiás helyzetben talán még kiemeltebb szerepet kap. A Jazz Showcase évek óta a hazai jazz-zenekarok egyik legfontosabb fellépési lehetősége, ahol megmutathatják magukat a szélesebb közönség és a szakma képviselői előtt. Ez idén sem változik, és bár a vírushelyzet miatt a megszokott formátumtól eltérően, de már 14. alkalommal költözik a Müpa – ezúttal virtuális – tereibe a jazz.

Január 24-én a dzsessz kapja a főszerepet a Müpa Home közvetítéssorozat műsorán, hiszen kora délutántól egymást váltják majd a műfaj ifjú tehetségei, az estét pedig a 2008-as Showcase-en bemutatkozott Subicz Gábor vezette Subtones zenekar élő koncertje koronázza majd meg. Az egykor instrumentális csapat ezúttal már Jónás Vera és Kiss Flóra szenzációs vokáljával és Szarvas Dávid ütőhangszeres-beatboxerrel kiegészülve egészen friss, 21. századi jazz-funkot varázsol majd a képernyőkre.

A cikk ITT olvasható tovább.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.