Az Alzheimer-kóros Tony Bennett Lady Gagával készített új albumot

A 18-szoros Grammy-díjas énekes továbbra is derűs, de állapota egyre romlik, már nem képes egyedül döntéseket hozni.

Forrás: MTI2021. 02. 02. 11:55
Bennett, Tony; Lady Gaga
Lady Gaga és Tony Bennett közös dzsesszlemezét népszerűsíti a brüsszeli városházán 2014. szeptember 22-én Fotó: JULIEN WARNAND Forrás: MTI/EPA/Julien Warnand
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Alzheimer-kórja miatt évek óta visszavonultan élő Tony Bennett új albumot készített Lady Gagával, a lemez még idén megjelenik.

Bennett felesége, Susan az AARP magazin hétfőn megjelent számában beszélt arról, hogy a 94 éves énekest 2016-ban Alzheimer-kórral diagnosztizálták. Mint mondta, már nem képes egyedül döntéseket hozni.

Lady Gaga és Tony Bennett közös dzsesszlemezét népszerűsíti a brüsszeli városházán 2014. szeptember 22-én
Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand

Ennek ellenére készített egy új albumot Lady Gagával, akivel 2014-ben már együtt dolgozott a Cheek to Cheek című lemezen.

A magazin szerint az új lemez felvételeit 2018 és 2020 között rögzítették. Mint írták, Bennett hangja még mindig a régi, de a felvétek alatt előfordult, hogy az énekesnő látva az idős énekes elveszettségét, sírva fakadt.

A 18-szoros Grammy-díjas Bennett az 50-es években kezdte pályafutását. Az énekes továbbra is derűs, de állapota egyre romlik – mesélte felesége. – Rákérdez, hogy mi az az Alzheimer, de nem érti meg – magyarázta.

Orvosa, aki 2016-ban a betegséget megállapította, akkor azt tanácsolta a családjának, ösztönözzék rá, hogy énekeljen és lépjen fel, ameddig csak ez élvezetet nyújt számára.

Az online térbe költözik a Müpa tehetségbörzéje, a Jazz Showcase

A Müpa egyik missziója a fiatal zenei tehetségek támogatása, amely a mostani pandémiás helyzetben talán még kiemeltebb szerepet kap. A Jazz Showcase évek óta a hazai jazz-zenekarok egyik legfontosabb fellépési lehetősége, ahol megmutathatják magukat a szélesebb közönség és a szakma képviselői előtt. Ez idén sem változik, és bár a vírushelyzet miatt a megszokott formátumtól eltérően, de már 14. alkalommal költözik a Müpa – ezúttal virtuális – tereibe a jazz.

Január 24-én a dzsessz kapja a főszerepet a Müpa Home közvetítéssorozat műsorán, hiszen kora délutántól egymást váltják majd a műfaj ifjú tehetségei, az estét pedig a 2008-as Showcase-en bemutatkozott Subicz Gábor vezette Subtones zenekar élő koncertje koronázza majd meg. Az egykor instrumentális csapat ezúttal már Jónás Vera és Kiss Flóra szenzációs vokáljával és Szarvas Dávid ütőhangszeres-beatboxerrel kiegészülve egészen friss, 21. századi jazz-funkot varázsol majd a képernyőkre.

A cikk ITT olvasható tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.