Itt a bizonyíték: Marco Rossi állja a szavát

A nemzeti válogatottunk szövetségi kapitányának még Orbán Viktor miniszterelnök is üzent.

Forrás: RIPOST.HU2021. 02. 26. 19:41
ROSSI, Marco
Baku, 2019. június 7. Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az azeri csapat elleni június 8-i Európa-bajnoki selejtezõmérkõzés elõtti sajtótájékoztatón a találkozónak otthont adó bakui stadionban 2019. június 7-én. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Óriási kihívás előtt áll Marco Rossi. A magyar fociválogatott olasz szövetségi kapitánya évekkel ezelőtt megfogadta, hogy kapitányként megbirkózik a magyar nyelvvel. Azonban azt már korábban is elismerte, a taktikát egyelőre könnyebb kidolgozni, mint a nyelvünket elsajátítani – olvasható a Ripost cikkében.

„Új nyelvet tanulni az én koromban nem könnyű, de türelmesnek kell lennem” – mondta Rossi, aki közösségi oldalán számolt be az előlépésről. Még a tankönyveit is megmutatta.

„A nyelvtanulás az egyik prioritás számomra, és azt hiszem, ez azt mutatja, hogy szeretném folytatni ezt a csodálatos utazást a magyar válogatott kispadján” - fogalmazott Rossi.

A hozzászólások között Orbán Viktor miniszterelnök egy nyelvtörőt küldött a mesternek. Valljuk be, ez már a haladó szint lenne.

Fotó: FACEBOOK/ORBÁNVIKTOR

A Magyarországon az év edzőjének megválasztott szövetségi kapitány korábban azt mondta, tiszteletbeli magyarnak véli magát, hazánk a második otthona.

A lengyelek elleni, márciusi vb-selejtezőre is készülő szakember február elején fogott bele a tanulásba.

„A feleségemmel az ábécével kezdtük, és már most nagy bajban vagyunk. Negyven betű, és ki tudja, hány hangzó… Te jó ég! Heti kétszer járunk, alkalmanként nagyjából két órát. Nem tudom, elég lesz-e, hogy képes leszek-e megtanulni ezt a nehéz nyelvet, de mindent megteszek érte. A legrosszabb esetben legalább kicsit jobban fogom érteni a magyarokat” – nyilatkozta a Mandinernek a szakember.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

Marco Rossinak még várnia kell a magyar állampolgárságra

Csak az a kérdés, mennyit. Olasz szövetségi kapitányunk az Instagram-követőinek árulta el nagy tervét. A Ripost utánanézett, hogy lehetséges-e.

„Örökbe fogadott magyarnak” érzi magát – árulta el fociválogatottunk szakvezetője, miután 2020 legjobb edzőjének választották a honi sportújságírók szavazásán. Az 56 éves olasz tréner az Instagram-követőivel már azt is közölte, hogy szeretné megszerezni a magyar állampolgárságot – olvasható a Ripost cikkében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.