Megrázó vallomás a legendás Rolling Stones gitárosától

A 73 esztendős Ronnie Woodnak újabb harcot kellett vívnia a pandémia alatt kiújult rákos betegségével – írja a Bors online kiadása.

Forrás: borsonline.hu - mediaworks2021. 04. 26. 16:35
WOOD, Ronnie
A legendás rockzenész másodjára küzdött meg a tüdőrákkal (A képen Ronnie Wood, a Rolling Stones brit rockzenekar basszusgitárosa a No Filter című európai turnéjuknak a berlini Olimpiai Stadionban adott koncertjén 2018. június 22-én) Fotó: Hayoung Jeon Forrás: MTI/EPA/Hayoung Jeon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ronnie Wood, a Rolling Stones gitárosa a Sun című brit napilapnak mesélt arról, hogy a koronavírus-járvány és a karantén időszaka alatt neki még egy külön harcot is meg kellett vívnia, ugyanis másodjára is rákbetegséggel diagnosztizálták.

– Nemrég, az utolsó karantén alatt kissejtes tüdőrákom volt. Jelentem, hogy legyőztem a betegséget, minden eredményem kiváló.

A gyógyulásom alatt mindent elengedtem, úgy voltam vele, hogy lesz, ami lesz, sok beleszólásom nincsen. Annyit tudtam tenni, hogy végig pozitív és erős maradtam, harcoltam, a többi már egy magasabb erőn múlt – vallotta be a 73 éves zenész, aki egyszer, 2017-ben már megküzdött a tüdőrákkal. Akkor egy ötórás műtét során a tüdejének egy részét el kellett távolítani.

A legendás rockzenész másodjára küzdött meg a tüdőrákkal (A képen Ronnie Wood, a Rolling Stones brit rockzenekar basszusgitárosa a No Filter című európai turnéjuknak a berlini Olimpiai Stadionban adott koncertjén 2018. június 22-én)
Fotó: MTI/EPA/Hayoung Jeon

A Rolling Stones sztárja 54 éven keresztül napi 25-30 szál cigarettát szívott el, de miután 2018-ban először felépült, végleg letette a cigit.

Egyébként mostani betegsége alatt sem hagyta el magát, hiszen egy csodálatos festményt készített Affirmation, vagyis Elfogadás címmel, melynek bevételét teljes egészében jótékony célokra ajánlotta fel.

A zenész mellett pedig a karantén és a kezelések során is végig ott volt 42 éves felesége, Sally, illetve négyéves ikreik, Gracie Jane és Alice Rose.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Tavaly novemberben hunyt el a Rolling Stone magazin fotósa

83 éves korában 2020. november elején elhunyt Baron Wolman, a Rolling Stone magazin első szerkesztőségi fotósa, aki segített megalapozni a lap vizuális stílusát és aki ikonikus képeket készített a rockkultúra olyan nagyságairól, mint Jimi Hendrix, a Rolling Stones, Frank Zappa vagy Grace Slick.

A cikk IDE kattintva olvasható tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.